Správy

V januári sa prepadla: Ako vyzerá bezbariérová rampa na Šváboch teraz? FOTO

Na konci januára 2020 sa len čosi vyše mesiaca po tragédii na Mukačevskej prepadla na sídlisku Šváby bezbariérová rampa. Vyzeralo to hrozivo.

Ilustračný obrázok k článku V januári sa prepadla: Ako vyzerá bezbariérová rampa na Šváboch teraz? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Našťastie, nikto počas toho nebol nablízku a preto k zraneniam nedošlo. Po niekoľkých mesiacoch príprav a búracích prácach pôvodnej rampy sa postupne začalo s výstavbou novej.

Priznanie primátorky

Následne sa na mestskom zastupiteľstve spustila živá diskusia o tom, prečo k udalosti došlo a kto za to môže byť zodpovedný. Primátorka vtedy priznala, že problém si ľudia všimli už polroka predtým.

„Pravdou je, že sme evidovali podnet od občana z mája 2019, kde mu aj bolo odpovedané, že to zábradlie je zhrdzavené a musí sa na to pracovník pozrieť. No neboli v tom čase na meste schválené finančné prostriedky. A zrejme podcenil to, že to môže spadnúť,“ uviedla počas rokovania Andrea Turčanová.

Marcový termín padol

Zaujímavosťou však bolo, že ani raz do januára 2020 sa podľa primátorky v zápisniciach o rampe nikde nepísalo o jej zlom technickom stave. „Mestský úrad od leta 2019 vedel, že je tam havarijný stav. Nielen zábradlia, ale celej rampy. Financie na opravu máme a tak verím, že do konca marca bude hotová,“ vravel na februárovom zastupiteľstve poslanec za VMČ č. 5, Miroslav Benko. Tento termín však nebol reálne splniteľný, navyše, práce podľa všetkého zbrzdila aj pandémia.

V ostatných týždňoch nastal pokrok a pribudlo na mieste aj časť zábradlia, no rampa ešte nie je ani zďaleka definitívne dokončená.

Radnica spresnila, že celkové náklady na výstavbu predstavujú 91 743,06 eur vrátane DPH. Stavba teda nahradí pôvodnú rampu, ktorá bola postavená pred viac ako 30 rokmi.

A ako to aktuálne na Šváboch vyzerá si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Výstavba novej bezbariérovej rampy na sídlisku Šváby
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM