Ľubomír Hudačko Kultúra

Užite si voľné dni naplno: Aj takéto akcie môžete zažiť v Prešove...

Je tu víkend a to je ten správny čas naplno zrelaxovať. Pomôcť vám k tomu môžu aj akcie, ktoré sa v Prešove chystajú. Tieto odporúčame zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľné dni naplno: Aj takéto akcie môžete zažiť v Prešove...
Foto: Ľubomír Hudačko

Objavovanie Prešova

8. apríla 10:00 – 12:00 a 9. apríla 14:00 – 16:00 pri MIC

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Caraffove krvavé jatky.

Dobrý Bazár 2017

8. apríla 10:00 – 17:00 v Christianii

V poradí druhý Dobrý Bazár otvára svoje dvere. Na návštevníkov čaká bazár oblečenia, burza kníh, cédečiek, šperkov, rôznych drobností, predaj výrobkov od šikovných handmade výrobcov a tiež možnosť zaobstarať si výrobky s aktuálnou veľkonočnou tematikou.

Tattoo show IV

8. apríla 11:00 – 17:00 v PKO Čierny orol

Všetkci milovníci tetovania a techno hudby majú šancu zavítať na 4. ročník prehliadky najlepších tatérov Európy.

Princ Peter

8. apríla 11:00 – 12:00 v planetáriu

Pôvodný rozprávkový astronomický program pod umelou hviezdnou oblohou, v štýle klasickej rozprávky, určený mladším školákom a ich rodičom.

Pat & Mat s kamarátmi

8. apríla 16:00 – 17:00 v Kine Scala

Rozprávkové divadelné predstavenie, v ktorom uvidíte naživo známe rozprávkové postavičky z večerníčkov ako Pat a Mat, Maťko a Kubko, slimák Maťo a škriatok Klinček, traja chrobáci, Majka z Gurunu či deduška Večerníčka.

Jazzda #2: Barbora Bloom

8. apríla 20:30 – 22:30 v Christianii

Recyklácia spomienok a triedenie myšlienok je zásadnou esenciou sólového debutového albumu15/7 Barbory Bloom. Na koncerte odznejú skladby z albumu, ktorý je plný melancholickej elektroniky v kombinácii s pestrou zmesou nástrojov a silnou atmosférou.

O zlatej rybke

9. apríla 16:00 – 17:00 v PKO

Nové prešovské profesionálne dívadlo Komika uvádza rodinný titul – veršovaný text klasika ruskej literatúry, svetovo uznávaného básnika vrcholného romantizmu Alexandra Sergejeviča Puškina O zlatej rybke. Nádherné Puškinove spracovanie Zlatej rybky s efektnou scénou robia z tejto rozprávky príťažlivé tajomstvo.

Kapitán Budzogáň

9. apríla 16:00 – 17:00 v DAD

Rozprávka o spravodlivom kráľovi a jeho troch lenivých dcérach. O chudákovi drakovi, ktorý zbytočne prišiel o svoje hlavy. Rozprávka so všetkým, čo k tomu patrí – dobrodružstvom, pesničkami, veľkou svadbou a šťastným koncom – zaujme malého i veľkého diváka.

Psie srdce

9. apríla 2017 / 18:30 – 20:10 v DJZ

Pes, ktorý šteká, nehryzie. Ale čo pes, ktorý rozpráva, spieva internacionálu a číta Engelsove spisy? Dramatizácia jednej z najtemnejších kníh 20. storočia, ktorá pre svoju odvážnu optiku mohla vyjsť až 47 rokov po smrti autora. Aj to môžete zažiť cez víkend v Prešove.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM