Ľubomír Hudačko Kultúra

Užite si nový týždeň v Prešove naplno: O týchto podujatiach by ste mali vedieť...

Nový týždeň je tu. Doprajte si počas neho aj oddych a užite si voľné chvíle na lákavých akciách v Prešove. Tu je hneď viacero zaujímavých tipov.

Ilustračný obrázok k článku Užite si nový týždeň v Prešove naplno: O týchto podujatiach by ste mali vedieť...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy

Do 22. decembra na Hlavnej ulici

Počas tohto obľúbeného podujatia si môžete nakúpiť vianočné darčeky a aj sa zabaviť. Počas Vianočných trhov v Prešove si totiž ako každý rok môžete užiť aj sprievodný program.

Vlado Benko: Pastier

27. novembra 18:00 – 20:00 vo Viole

Smutno-smiešna monodráma dedinského pastiera, ktorému robia spoločnosť kravy a pes. A ufóni, čo mu nosia cigarety a jedlo. Je inšpirovaná článkom z denníka Smena z roku 1991 a poviedkou V. Pankovčina.

Katka Koščová a Geišbergovci

27. novembra o 19.00 v Divadle Jonáša Záborského na Veľkej scéne

Po úspešnom spoločnom turné v minulom roku pokračuje koncertná spolupráca Geišbergovcov a Katky Koščovej aj v roku 2017. Stretnutie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s osobitým pesničkárstvom dvoch generácií Geišbergovcov, otca Mariána a synov Martina a Mareka, v sebe nesie prísľub nevšedného zážitku.

Afrika na Pionieri

27. novembra 19:00 – 21:00 v Christianii

Video, slide show a rozprávanie banskobystického cestovateľa Mareka Slobodníka z cesty naprieč Afrikou na Jawách Pionier.

Plavecká štafeta

28. novembra od 8.00 ZŠ Májové námestie

V Prešove sa štafeta uskutoční v rámci druhej etapy v školskom bazéne Delfín pri ZŠ Májové námestie. V čase od 08.00 h do 20.00 h budú môcť plávať školáci, stredoškoláci i široká verejnosť. Zaplávať môžu 25, 50 či sto metrov voľným spôsobom.

Hostina dravcov

28. novembra 18:30 – 20:30 v DJZ

Píše sa rok 1942 a mladá parížska dvojica chystá oslavu narodenín pre pár dobrých priateľov. Stačí však jeden incident, pri ktorom zomierajú nemeckí vojaci a gestapo žiada dve francúzske hlavy za dve nemecké. Kto z nich pôjde? Hostina dravcov, to je dobre rozohraná partia o absurdnosti voj­ny.

Susanna Jara

29. novembra 18:00 – 20:00 vo Viole

Susanna Jara nie je len sólistkou prešovskej skupiny Hrdza, s ktorou ju videla vystupovať väčšina Slovenska. Je umelkyňou s vlastnou umeleckou cestou a širokým záberom. Jej záujem ju viedol cez cirkevné zbory k folklóru, folku, klasickej hudbe i jazzu či divadelnej hudbe.

Kráľ Ubu

29. novembra 19:00 – 21:00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Tatko Ubu je tučný, nečestný, hlúpy, nevyspelý, nekompetentný, chamtivý, krutý, zbabelý a zlý. Napriek tomu, no pravdepodobne skôr kvôli tomu, sa táto karikatúra vrcholového politika dostane vo fiktívnom poľskom kráľovstve k moci, nakradne, zožerie a zničí, čo sa len dá.

Láska P a vášeň B

30. novembra 19:00 – 21:00 v Kultúrnom stredisku PKO – Solivar

Jedna herečka, jeden hudobník a tri zaľúbené bábky. Práve tie tvoria láskou prešpikovaný príbeh komornej monodrámy. Divadelná inscenácia, v ktorej ona ľúbi jeho, on ľúbi inú a iná ľúbi iného.

50. Vianoce so Šarišanom

1. decembra od 19.00 v Kine Scala

Folklórny súbor Šarišan, ktorý je umeleckým telesom PKO a popredný folklórny reprezentant regiónu Šariš a jeho metropoly Prešova sa pripomenie vystúpením hneď v úvode posledného mesiaca v roku.

Kinsfolk

1. decembra od 20.30 v Chris­tianii

Kinsfolk je slovenské indie-popové duo, sformované v roku 2014 bratrancami Dominikom Demčákom a Petrom Cinkaničom. Dvojica vydala svoj prvý singel „Adelaide“ v októbri 2014 a zaujala viaceré popredné hudobné média na Slovensku a v Čechách.

Prešovský Mikulášsky beh

3. decembra od 17.00 na Hlavnej

V poradí už 2. ročník Mikulášskeho behu v Prešove, ktorého sa v roku 2016 zúčastnilo vyše 250 bežcov. Tohto roku to bude opäť o niečo zaujímavejšie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM