Ľubomír Hudačko Kultúra

Už teraz si ich určite poznačte: TOP akcie tohto leta v Prešove

Viete o nich? Prinášame vám výber podujatí tohto leta v Prešove, ktoré považujeme za tie úplne naj.

Ilustračný obrázok k článku Už teraz si ich určite poznačte: TOP akcie tohto leta v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Gjarfest 2018

27. júna od 12.00 v Jazdeckom areáli

GjarFest bude jednodňový hudobný festival v Prešove, ktorý je organizovaný študentmi, pre ďalších študentov a širokú verejnosť. Celý jeho výťažok poputuje do rúk Samka, ktorý pred pár rokmi utrpel vážny úraz a je odkázaný na invalidný vozík.

Hurá, prázdniny!

30. júna 14:00 na Delni

Mloci, BB country, Paci pac, Skákacie hrady, vodné atrakcie, workshopy, bublinová a balónová show. Užite si s deťmi koniec školského roka začiatkom párty na prírodnom kúpalisku Delňa.

Fragaria Cup

2. júla 6. júla Jazdecká

17. ročník medzinárodného mládežníckeho futbalového turnaja pre dievčatá a chlapcov vo veku 8–15 rokov, predpokladaná účasť 200 tímov z 15 krajín.

Tour de Prešov

8. júla 2018 Hlavná, Prešov a okolie

4. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Tour de Prešov oficiálne začne 8. júla 2018 o 9.00 hod. v historickom centre mesta Prešov. Jedinečná udalosť roka priláka na vyše 100 kilometrový okruh pretekárov z celého Slovenska, Maďarska, Poľska, Čiech či dokonca Anglicka.

Národné stretnutie mládeže P18

26. júla – 29. júla 2018 Tatran Handball aréna, Prešov

Na P18 vyvrcholí špeciálna duchovná príprava Odvážny rok. Tím P18 prostredníctvom desiatok akcií na podujatí vyzve mladých vykročiť, ísť proti prúdu a byť skutočným mladým. Štvordňová mozaika láka na desiatky duchovných, kultúrnych a umeleckých čísel pripravených špeciálne na mieru, ktoré sa na akcii objavia po prvýkrát. Predvedú ich profesionálni aj amatérski umelci.

Pivný festival

26. júla – 5. augusta Jazdecká

Ponuka vyše 50 druhov piva, gurmánske špeciality, detské atrakcie a kultúrno-spoločenský sprievodný program na centrálnom pódiu. Vystúpia kapely ako Smola a Hrušky, Inekafe, Peter Bič Project, Michaella či Vidiek.

Prešovský cyklomaratón

25. augusta Hlavná, okres Prešov, okres Sabinov, areál

4. ročník cyklopodujatia. Tohtoročný cyklomaratón je náročnejší na organizáciu a museli urobiť aj isté zmeny pri vytýčení trás. K dispozícii budú štyri okruhy. Štart prvých dvoch okruhov bude na Hlavnej ulici v centre Prešova.

Prešovské trhy a parkúrové preteky

13. septembra – 19. septembra v Jazdeckom areáli

8. ročník predajných trhov spojených s parkúrovými pretekmi a sprievodným kultúrno-spoločenským programom na centrálnom pódiu. Vyše 100 predajných stánkov s gurmánskymi špecialitami, remeselníckymi výrobkami, spotrebným aj textilným tovarom, vystavovatelia aut, záhradnej aj stavebnej techniky, atrakcie pre deti, kolotoče a sprievodný program.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM