Ľubomír Hudačko Správy

Už sú na svete: Toto sú návrhy 3D modelov historického centra Prešova, FOTO

Súťažné návrhy 3D modelov historického centra mesta sú už na svete a hodnotiť ich môžu aj občania. Pozrieť si ich môžete i v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Už sú na svete: Toto sú návrhy 3D modelov historického centra Prešova, FOTO
13
Galéria

Súťažné návrhy 3D modelov historického centra Prešova môžu zhodnotiť aj občania. V budove Mestského úradu na Jarkovej 24 budú vystavené do konca mája.

Súťažné návrhy 3D modelov historického centra mesta nájdete vystavené na Odbore hlavného architekta a môžete ich posúdiť i vyjadriť svoj názor k ním. O víťaznú realizáciu novej turistickej atrakcie sa pritom uchádzajú tri architektonické ateliéry a o víťazovi rozhodne odborná porota. Tento spoločný projekt s názvom História miest v novodobom dizajne realizujú mestá Prešov a poľské Krosno v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Poľsko-Slovensko 2014–2020.

Jeho cieľom je vytvoriť nové produkty cestovného ruchu, ktoré zatraktívnia kultúrne a prírodné dedičstvo oboch miest prostredníctvom moderných foriem prezentácie.

„V centre mesta Prešov je plánované osadenie bronzového 3D modelu historického centra mesta so zvýraznením významných prešovských dominánt. Mesto Krosno prostredníctvom 3D okuliarov a panoramatického ďalekohľadu priblíži historické a kultúrne objekty miest historickej trasy Karpát,“ povedal tlačový referent mesta Milan Grejták.

Súčasťou projektu je aj workshop a konferencia, s diskusiou k moderným technológiám v architektúre s ohľadom na historické skúsenosti. Premeny mestského prostredia oboch miest za posledných 150 rokov budú predstavené vo fotografickom albume.

Ako spomínané súťažné návrhy 3D modelov historického centra Prešova vyzerajú si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Pozrite si ich aj vy: Prešovčania môžu hodnotiť návrhy 3D modelov
13
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM