Ľubomír Hudačko Správy

Už je pred dokončením: Materská škola na Bernolákovej privíta deti v novembri

Dobrá správa, rekonštrukcia Materskej školy Bernoláková je pred dokončením. Škôlkari sa do komfortnejšieho prostredia vrátia už v novembri.

Ilustračný obrázok k článku Už je pred dokončením: Materská škola na Bernolákovej privíta deti v novembri
Zdroj: Mesto Prešov

Škôlka prechádza veľkou rekonštrukciou zameranou na zníženie energetickej náročnosti objektov. Práce sú pred dokončením, stavbári potvrdili, že deti sa do priestorov škôlky vrátia už v prvých novembrových dňoch.

Nové okná aj osvetlenie

Budovy škôlky sa už pýšia novými oknami, zateplené steny zasa novými omietkami. Zrekonštruovaná je aj strecha, energia sa už nebude strácať ani pri vetraní, keďže do škôlky bola zavedená rekuperácia vzduchu, čo je zariadenie pre vetranie s minimálnym únikom tepla. Vymenené je aj kúrenie, miestnosti majú tiež nové, úsporné osvetlenie.

„Máme to tu nové, krásne, jednoducho nenachádzam slov ako sa nám prostredie zlepšilo. Predtým som každé ráno prichádzala do práce s obavou, čo sa zasa pokazilo, teraz tieto starosti zmiznú,“ dodala s úsmevom riaditeľka MŠ Bernoláková Dana Voštinárová. Vlani napríklad v tejto škôlke, okrem iných opráv, mesto riešilo havarijný stav kopilitovej steny, ktorú nahradilo veľké plastové okno.

Rekonštrukcia Materskej školy na Bernolákovej ulici si podľa schváleného projektu vyžiada náklady takmer 940 000 eur, mesto na jej vynovenie získalo príspevok vo výške viac ako 892 000 eur.

Podpora z fondov

Podobná rekonštrukcia zameraná na zníženie energetickej čaká aj materskú školu Volgogradská. Celkové oprávnené výdavky na túto stavbu boli schválené vo výške takmer 382 000 eur, pričom mesto získalo dotáciu viac ako 362 000 eur. Podporu z fondov EÚ v celkovom objeme 896 074 eur na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl získalo mesto Prešov na ďalšie dve materské školy. Na rekonštrukciu MŠ Čapajevova je určených 540 875 eur a ďalších 355 199 eur je na renováciu MŠ Važecká.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM