Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovské kuchárky sa naozaj predviedli: Okulahodiace výtvory zo strukovín v OBRAZOCH

Tentoraz sa Svetový deň výživy v Prešove niesol v znamení strukovín. Kuchárky školských jedální z nich vyčarili zdravé a chutné jedlá, pozrite si ich.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské kuchárky sa naozaj predviedli: Okulahodiace výtvory zo strukovín v OBRAZOCH
7
Galéria

Prešovské kuchárky svojimi rukami, skúsenosťami, prácou a tvorivosťou dokazujú, že vedia vytvoriť nádherné, chutné a zdravé jedlá. Prešov má za sebou v oblasti výživy aj viaceré kvalitné výsledky a prvenstvá.

Minulé ročníky Svetového dňa výživy sa niesli napríklad v znamení medu a včielok, vlanajší ročník mal pre zmenu prívlastok ryby, a tento rok sa kuchárky prešovských školských jedální zamerali na pozitívne účinky konzumácie strukovín na ľudský organizmus, hlavne v detskom veku.

Súčasťou podujatia bola aj ochutnávka strukovinových jedál. Jedlá pritom vyberali z materiálno-spotrebných noriem pre školské stravovanie a viaceré z nich boli zaradené do spoločného jedálneho lístka pre školy v tomto týždni, ktorý je takisto zameraný na strukoviny.

Novinkou 10. ročníka spomínaného podujatia bolo aj tzv. živé varenie – päť špičkových kuchárov pred očami účastníkov pripravovalo strukovinové jedlá zo školského stravovania. To, ako to napokon celé vyzeralo si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Parádne výtvory zo strukovín: V Prešove sme oslávili Svetový deň výživy
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM