Kultúra

Uskutočnia sa tento týždeň v Prešove: Nenechajte si ujsť výber naj podujatí

Prinášame vám redakčný výber naj akcií, ktoré môžete zažiť počas aktuálneho týždňa v našom meste. Ktoré zlákajú práve vás?

Ilustračný obrázok k článku Uskutočnia sa tento týždeň v Prešove: Nenechajte si ujsť výber naj podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Martin Ruman&Alena Hučková

20. mája 19:00 vo Viole

Koncert cyklu ViolaKlasik.

Tri letušky v Paríži

21. mája 19:00 v Kine Scala

Ako dlho dokážu fungovať hry lásky, ktoré sa riadia letovým poriadkom? Parížsky architekt, presvedčený starý mládenec a oddaný fanúšik letušiek, si udržiava spoločnú domácnosť s tromi snúbenicami súčasne. Účinkujú: Viki Ráková, Henrieta Mičkovicová, Ivana Kubačková, Mária Breinerová, Richard Stanke a Ján Dobrík.

PHJ 2019 – T.O.P. Big band

22. mája 19:00 v PKO

Koncert v rámci cyklu Prešovská hudobná jar 2019 – 60. ročník. Večer swingových a tanečných melódií, pri príležitosti 30. výročia vzniku orchestra.

Milka Zimková monodrámy

24. mája 19:00 vo Viole

Sojka/Neveľo na idze, neveľa nám treba.

Soul lux

23. mája 20.00 v Chris­tianii

Tretie kolo príjemného listeningového večera je pre pripravené aj v piatom mesiaci. Znieť budú multižánrové hudobné selekcie s podporou rezidentných a hosťujúcich DJs a selektorov.

Bicykluj a pomôž

25. mája 10.00 pri Eperii

Slávnostné spustenie projektu Bicykluj za dobré skutky so sprievodným programom. Pre deti budú pripravené rôzne didaktické eko hry o separovaní odpadu a ochrane životného prostredia. Počas podujatia si návštevníci budú môcť nakúpiť farmárske potraviny od regionálnych pestovateľov na farmárskych trhoch.

Vegánske hody

25. mája 10:00 na Hlavnej

Najväčší vegánsky food festival na Slovensku po prvýkrát prichádza aj do Prešova. Tešiť sa môžete na množstvo udržateľných a ohľaduplných jedál bez živočíšnych výrobkov ako mäso, mlieko či vajcia. Predstavia sa vám reštaurácie, obchody s vegánskou kozmetikou a drogériou netestovanou na zvieratách.

Zjedz stejdž: Tajný spolok

26. mája 18.00 v Chris­tianii

V prvom kole nového formátu bude predstavená divadelná hra Tajný spolok. Text a inscenáciu kolektívne pripravili Dramaticky mladí Martin Bartko, Tamara Benčová, Tomáš Čorej, Samuel Kožuch a Nevena Kraviarová pod vedením Michaely Zakuťanskej.

A pozrieť si môžete aj to, ako prebiehala spomienka na Jána a Martinu v Gregorovciach. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM