Rôzne

V Prešove budú prvýkrát Vegánske hody: Ponúknu jedlo, nápoje aj sprievodný program

Do Prešova v sobotu 25. mája po prvý raz zavítajú Vegánske hody. V našom meste ponúknu jedlo, nápoje i sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove budú prvýkrát Vegánske hody: Ponúknu jedlo, nápoje aj sprievodný program
Zdroj: Lucia Prekopová

Organizátori očakávajú na Hlavnej ulici účasť minimálne 3000 ľudí. Roman Facuna zo združenia Humánny pokrok, ktoré podujatie organizuje uviedol, že sa s bohatou ponukou jedál či produktov bez živočíšnych zložiek predstaví 11 predajcov spomedzi reštaurácií, bistier či obchodov s vegánskou kozmetikou a drogériou netestovanou na zvieratách.

Rastlinnú stravu si ľudia budú môcť vychutnať v podobe najrôznejších vegánskych pokrmov. Budú mať na výber spomedzi tradičných slovenských jedál, ako sú halušky či pirohy s vegánskou bryndzou – vryndzou, cez burgery až po exotické indické špeciality.

Spestrením budú sladké dobroty ako koláče, zákusky, donuty či raw sladkosti. Nebude chýbať ani osvieženie v podobe limonád, ovocných štiav, čapovanej kombuče, kávy, čajov či špeciálnych pív a vín.

„Tento rok sme sa rozhodli rozšíriť náš festival aj do ďalších miest, a tak po nedávnej úspešnej premiére Vegánskych hodov v Trnave prinášame náš festival po prvý raz aj do Prešova. Teší nás, že Vegánske hody môžeme postupne rozširovať aj ďalej,“ povedal Facuna.

O efektívnom aktivizme za práva zvierat v rámci sprievodného programu porozpráva Martin Smrek, vedúci združenia Humánny pokrok, a Alexandra Demetrianová vo svojej prednáške priblíži kampaň za zákaz kožušinových chovov na Slovensku. V kuchárskej šou sa predstaví Miroslav Demjan, ktorý predvedie, ako si z mungo fazule pripraviť guľáš.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Prešovské hádzanárky si môžu vychutnať strieborné medaily. Kliknite si fotogalériu z priebehu 3. finále proti Michalovciam.

Majstrovská pečať im chýba: Prešovské hádzanárky ale aj tak siahli na medaily
15
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM