Kultúra

Urobte si plány na september: TOP 10 akcií, ktoré nás čakajú v Prešove

V septembri v našom meste môžete zažiť všakovaké podujatia. Vyselektovali sme z nich desať, ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na september: TOP 10 akcií, ktoré nás čakajú v Prešove
Zdroj: Rastislav Búgel

Deň soli

8. septembra 12.00 v Sklade soli

Prvý ročník kultúrneho podujatia, na ktorom si pripomenieme historickú udalosť návštevu cisára Františka II. Habsburského, ktorý v roku 1800 uviedol do prevádzky Varňu František a tak zahájil výrobu soli varením zo soľanky.

Dobrovoľní hasiči deťom

9. septembra 10.00 ZŠ Májové námestie

Príďte s ratolesťami na školské ihrisko na ZŠ Májové námestie na Sekčove. Akciu moderuje a autogramy rozdávať bude Milan “Junior” Zimnýkoval. Sú pripravené ukážky hasičskej techniky, výstroja a výzbroja hasičov. Deti a samozrejme aj dospelí budú mať možnosť vyskúšať, aké je to byť “v koži hasiča”. Nesmie chýbať ani penová show. Podujatie bolo presunuté z konca augusta kvôli nepriaznivému počasiu.

Burzo Blšák

9. septembra 14:00 v Christianii

Poslaním Dobrého Bazáru je opäť podporiť kreatívnych hand made výrobcov, ktorí prídu na bazár ponúknuť to, čomu sa venujú, čo tvoria. Dobrý Bazár vytvára aj priestor pre všetkých tých, ktorí majú doma veci, ktoré sú síce stále funkčné, ale už ich nepotrebujú a môžu ich ďalej ponúknuť za symbolickú cenu.

Prešovská športová nedeľa

9. septembra 15:00 na Delni

Posledná tohtoročná športová nedeľa. Ide o letný projekt plný športu, zábavy a relaxu pre mladých aj veľkých v priestoroch prírodného kúpaliska.

Fíha tralala – Rok

12. septembra 17:00 v DJZ

V muzikáli pre deti vás obľúbený škriatok Fíha so svojimi rozprávkovými kamarátmi prevedie všetkými ročnými obdobiami. Zaspievate si najznámejšie detské hity a zatancujete si na najobľúbenejšie fíhovské pesničky.

Prešovské trhy a parkúrové preteky

13. septembra – 19. septembra v Jazdeckom areáli

8. ročník predajných trhov spojených s parkúrovými pretekmi a sprievodným kultúrno-spoločenským programom na centrálnom pódiu. Vyše 100 predajných stánkov s gurmánskymi špecialitami, remeselníckymi výrobkami, spotrebným aj textilným tovarom, vystavovatelia aut, záhradnej aj stavebnej techniky, atrakcie pre deti, kolotoče a sprievodný program.

PUĽS – reprezentačný koncert

14. septembra 18.30 v DJZ

Hudobno-tanečná show v podaní Poddukelského umeleckého ľudového súboru obohatená o špeciálnych hostí Samuela Tomečka s Big Bandom pod dirigentskou taktovkou Júliusa Selčana, v réžii Jaroslava Moravčíka a v precítenom umeleckom prevedení všetkých profesionálnych interpretov máte jedinečnú možnosť prežiť večer plný radosti, pokory a umeleckého zážitku.

Elán 50 rokov

22. septembra 17.00 na amfiteátri

Slovenská kapela Elán bude síce oslavovať 50 rokov na scéne až na jesennom turné, ešte predtým však muzikanti okolo Joža Ráža pripravia fanúšikom tri veľkolepé koncerty pod holým nebom. A jeden z nich bude aj v Prešove.

Októberfest

28. septembra 14:00 na Velodróme

Čakajú na vás vystúpenia známych slovenských kapiel, 12 pivovarníckych značiek z regiónu aj zahraničia, dobré jedlo a mnoho ďalších sprievodných akcií.

Lenka Dusilová & Baromantika

28. septembra 20:30 v Christianii

V súčasnej dobe súvisí tvorba Lenky Dusilovej s kapelou Baromantika, ktorá jej poskytuje priestor pre kreatívnu autorskú spoluprácu, ktorá uchvacuje kritikov aj široké publikum. Pražskou indiepop kapelu založila s hudobnými osobnosťami Beátou Hlavenkovou, Viliamom Bérešom, Patrickom Karpentskim a Martinom Novákom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM