Kultúra

Festival architektúry a dizajnu v Prešove: Ukáže i plánované rekonštrukcie v našom meste

Koncom septembra sa v Prešove opäť uskutoční Festival architektúry a dizajnu. Môžete sa tešiť napríklad aj na verejnú výstavu na pešej zóne.

Ilustračný obrázok k článku Festival architektúry a dizajnu v Prešove: Ukáže i plánované rekonštrukcie v našom meste
Foto: Ľubomír Hudačko

Festival architektúry a dizajnu FEAD 2018 sa v našom meste bude konať od 26. do 28. septembra. A bude opäť nabitý pestrým sprievodným programom – prezentáciou trendov v oblasti architektúry, dizajnu a módy, množstvom výstav a konferencií.

Na pešej zóne bude verejná výstava a prezentovať sa budú aj plánované rekonštrukcie, ktoré postupne modernizujú naše mesto. Prešovčania i návštevníci festivalu sa môžu tešiť aj na predaj originálnych handmade výrobkov. Pre školy je navyše pripravená aj tvorivá súťaž „Kreslím svoje mesto".

Konferencia v Sklade soli

Hlavným sprievodným podujatím tohtoročného Fead-u je konferencia, ktorá sa bude niesť v duchu Európskeho kultúrneho dedičstva a Manuálu tvorby verejných priestranstiev mesta Prešov. Konferencia sa uskutoční 27.9.2018 v pri­estoroch zrekonštruovaného Skladu soli na Solivare.

Vyvoláva diskusiu

FEAD vyvoláva diskusiu na tému architektúry, urbanizmu a dizajnu v našom meste. Jeho hlavnou úlohou je nielen upozorniť na vážnosť a dopad, ktorý má architektúra a plánovanie rozvoja nášho mesta na život obyvateľov, ale aj poznávať a odlišovať kvalitu od nekvality. Aby architektúra, urbanizmus a dizajn boli témy, ktoré sú prístupné širokej verejnosti, lebo sú prirodzenou súčasťou života každého z nás. Podrobný program tohto festivalu organizátori zverejnia neskôr.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM