Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

Učia tam aj Ukrajincov slovenčinu: Čo všetko M Aréna na Šváboch ponúka?

Vytvára sa už dramaturgický plán kultúrnych podujatí, kde by nemali chýbať koncerty, divadelné prestavenia či filmové večery.

Ilustračný obrázok k článku Učia tam aj Ukrajincov slovenčinu: Čo všetko M Aréna na Šváboch ponúka?
Zdroj: Dnes24.sk

Moderná multifunkčná hala na sídlisku Šváby už je otvorená, v sobotu 11. júna sprístupní aj prevádzku M Café kaviarne a s ňou aj letná terasa a detské ihrisko s parkom. Dnes24.sk o tom informoval manažér M Arény Adrián Sučka.

Okrem služieb ponúka aj pomoc ukrajinským utečencom.

A zároveň začali úzko spolupracovať s Prešovským dobrovoľníckymi centrom.

Viac správ z Prešova:

„Kultivujeme priestor na sídlisku, ktorý bude verejne prístupný. Tešíme sa na všetkých okoloidúcich, ktorí „zablúdia“ do nášho parku či na detské ihrisko," približuje manažér kongresového centra Adrián Sučka.

Svadby aj plesy

M Aréna začína lákať záujemcov, ktorí si v jej priestoroch chcú užiť rodinné oslavy či väčšie spoločenské udalosti. V rezervačnom systéme už svietia svadby, plesy, jubileá, rovnako aj prvé kongresy a firemné podujatia. A študenti si napríklad môžu na svoju stužkovú zarezervovať modernú sálu so špičkovým technic­kým vybavením a cateringom.

Aréna rozbieha činnosť i ako nové kultúrno-komunitné centrum.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Podujatia pre verejnosť odštartoval hudobno-evanjelizačný Večer chvál v réžii spoločenstva Marana Tha. Obľúbenými sa stali aj Piatky pre mladých, ktoré navštevuje vyše sto tínedžerov. Svoje miesto si tu našiel aj kurz Montessori pre mamičky s deťmi. Priestory poskytuje aj na výučbu slovenčiny pre ukrajinských utečencov.

Dopyt Ukrajincov

„Okamžite po kolaudácii budovy sme ponúkli priestory menších salónikov dobrovoľným lektorom slovenčiny, ktorí chceli pokryť obrovský dopyt Ukrajincov po hodinách slovenčiny, keďže všetky kurzy na jazykovkách a univerzite boli obsadené. Vytvorilo sa tu niekoľko skupín, ktoré sem chodievajú v dopoludňajších aj popoludňajších hodinách a keďže záujem je veľký, otvárame stále nové kurzy. Chceme aj takto reagovať na potreby utečencov a byť nápomocní aj takýmto spôsobom,“ vysvetľuje ďalej Sučka.

Tím M Arény vytvára dramaturgický plán kultúrnych podujatí pre verejnosť, kde by nemali chýbať koncerty, divadelné prestavenia, filmové večery a interaktívne zábavné programy pre rodiny s deťmi.

Plánujú tu vytvoriť priestor aj na prezentáciu ukrajinských umelcov.

„Tento priestor má byť viac, než len halou na prenájom. Boli by sme radi, ak by návštevníci všetkých podujatí vnímali okrem skvelého komfortu a špičkových služieb aj akési genius loci tohto miesta a radi sa sem vracali pre jedinečnú, pozitívnu atmosféru,“ dodáva na záver manažér.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM