Ľubomír Hudačko Správy

Zažil aj prenasledovanie, no spomína na to dobré: Prešovčan Imrich oslávil 101 rokov

Je vyštudovaný právnik. Kvôli štúdiu nemusel ísť bojovať do vojny, slúžil však v nemocnici v Ružomberku ako pomocný zdravotník.

Ilustračný obrázok k článku Zažil aj prenasledovanie, no spomína na to dobré: Prešovčan Imrich oslávil 101 rokov
Zdroj: Mesto Prešov

Vo štvrtok 2. júna sa dožil krásnych 101. narodenín Prešovčan Imrich Jusko. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„Pán Jusko má aj napriek obmedzenej mobilite veľkú chuť do života a výbornú pamäť. Je klientom Zariadenia pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove,“ prezradil Tomek.

Vyštudovaný právnik

Narodil sa 2. júna 1921 v Župčanoch, ako šieste z 11 detí, ôsmich chlapcov a 3 dievčat.

Osem rokov dochádzal vyše sedem kilometrov pešo zo Župčian do Prešova, aby si mohol plniť školské povinnosti. Je vyštudovaný právnik. Kvôli štúdiu nemusel ísť bojovať do vojny, slúžil však v nemocnici v Ružomberku ako pomocný zdravotník.

Viac správ z Prešova:

Chceli ho na vojenskú prokuratúru, no odmietol, tak ho začali prenasledovať. „Zažil som veľa zlých vecí, ale s vďačnosťou spomínam i na dobré veci i na tie zlé. Nikdy sám človek o svojom osude nemôže rozhodnúť. Treba mať hlavu hore a nohy dole," usmieva sa.

Hrá karty

So svojou teraz už 88-ročnou manželkou Jaroslavou sa zoznámil neskôr pri práci vo výrobe, kde pracoval viac ako 30 rokov. Oženil sa s ňou ako 43-ročný, ona mala vtedy 29 rokov. Narodili sa im dve dcéry. Vo voľnom čase najradšej sleduje televíziu a hrá karty.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM