Šport

Tretí ročník prešovského Cyklomaratónu: Oproti vlaňajšku sa počet tratí rozšíri

V roku 2017 sa môžu nadšenci cyklistiky tešiť už na 3. prešovský Cyklomaratón. Oproti vlaňajšku je novinkou to, že počet tratí sa rozšíri na štyri.

Ilustračný obrázok k článku Tretí ročník prešovského Cyklomaratónu: Oproti vlaňajšku sa počet tratí rozšíri
Zdroj: o.z. Cyklomaratón Prešov

Podujatie určené pre širokú verejnosť, Cyklomaratón Prešov, bude mať aj v tomto roku charitatívny rozmer. Vlani jeho organizátori, ktorými sú členovia Občianskeho združenia Cyklomaratón Prešov, pomohli dvom sociálne odkázaným rodinám.

26. augusta

Aj v tomto roku venujú časť zo štartovného na pomoc odkázaným ľuďom. S výberom im pomôžu pracovníci sociálneho odboru mesta Prešov. Informoval o tom riaditeľ pretekov René Polačok. Tretí Prešovský cyklomaratón sa bude konať v sobotu 26. augusta so začiatkom o 13.00. Záujem­covia sa môžu od pondelka registrovať to do stredy 23. augusta. Nasledujúce dva dni bude možná registrácia osobne v prezentačnom stánku v centre Prešova.

V deň štartu sa budú môcť záujemcovia zaregistrovať od rána na pešej zóne na Hlavnej ulici, registrácia končí 15 minút pred štartom. Oproti vlaňajšiemu ročníku sa počet tratí rozšíri z troch na štyri, pribudol okruh pre najmenšie deti. Prvé dva okruhy sú vedené za plnej cestnej premávky. Na hlavných ťahoch a problematických križovatkách budú organizátorom pomáhať štátni a mestskí policajti. Na hlavnej trase bude na troch stanovištiach zabezpečené občerstvenie.

„Tento rok budeme mať štyri okruhy. Prvý v dĺžke 42 kilometrov, so štartom na Hlavnej ulici, povedie cez obce Gregorovce, Šarišské Sokolovce, Orkucany, Sabinov, Ražňany, Ostrovany, Medzany, Veľký Šariš s cieľom v jazdeckom areáli v Prešove. Druhý okruh v dĺžke 5,5 kilometra povedie takisto z Hlavnej ulice. Tretí okruh je určený pre vozičkárov a uskutoční sa v jazdeckom areáli a štvrtý okruh je určený pre deti od troch do šiestich rokov takisto v jazdeckom areáli,“ uviedol Polačok.

Vlani 374

Vlani sa na Prešovskom cyklomaratóne zúčastnilo 374 cyklistov. Organizátori ocenili aj najstaršieho 78-ročného účastníka a poľského cyklistu, ktorý prišiel z najväčšej diaľky. Aj tomto roku organizátori zaradili do zoznamu oceňovaných tieto dve mimoriadne kategórie. Ďalšie ceny získajú vyžrebovaní účastníci cyklomaratónu.

Polačok zdôraznil, že organizátorom ide o propagáciu jazdy na bicykli, nie o lámanie rekordov. Preto Prešovský cyklomaratón nie sú súťažné preteky, jeho cieľom je propagácia zdravého životného štýlu a každý účastník si na ňom môže preveriť vlastné fyzické sily. Je určený pre celé rodiny. Vyhodnotenie je naplánované na 15.15 v jazdeckom areáli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM