Futbal

To tu už dávno nebolo: Tatran Prešov vyhral svoj prvý zápas, Hošek dal hattrick

Už dávno sa nestalo, aby sa v drese Tatrana Prešov v súťažnom zápase presadil hráč hattrickom. Petrovi Hošekovi sa to podarilo proti Popradu.

Ilustračný obrázok k článku To tu už dávno nebolo: Tatran Prešov vyhral svoj prvý zápas, Hošek dal hattrick
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

Najmä teda vďaka Petrovi Hošekovi sa Šarišania prvýkrát v novej sezóne II. ligy radovali z výhry a paradoxne prišla na pôde Popradu, kde mali azyl rok a pol. A takýmto spôsobom sa im tam vôbec nedarilo. Gól Popradu padol len z pokutového kopu, ktorý však strelil odchovanec Tatrana Stanislav Šesták.

Hlasy trénerov

Marek Petruš, tréner FK Poprad: „Som sklamaný z výsledku, ale niekedy futbal nemá logiku. Snažili sme sa, na ihrisku sme prevažnú časť dominovali, ale stále sme doťahovali náskok. V 2. polčase sme boli lepším mužstvom. Platilo nedáš-dostaneš. Šesták loptu zblízka napálil do brvna, súper nás po štandardke kruto trestal. Chlapcom nemám čo vyčítať, nasadenie aj kvalita tam boli, chýbal lepší výsledok,“ povedal podľa 1fctatran.sk.

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov. „Chcem pochváliť tím za pracovitosť, odhodlanie, bojovnosť a aj za to, že sme sa nezľakli. Poprad má totiž veľmi dobre vyskladaný tím so skúsenými hráčmi. My sa snažíme ísť s mladými futbalistami svojou cestou, dávať im príležitosť a hrať na víťazstvo. V Poprade sa nám to podarilo, šance sme premenili. V minulých zápasoch sme ich nepremieňali. Tri góly dal teraz Hošek, ktorý je pokorný, psychologicky s ním pracujeme. Ukázalo sa, že aj to je cesta," dodal po zápase na tlačovej konferencii.

  • FK Poprad – 1. FC Tatran Prešov 1:3 (1:1)
  • Góly: 46. Šesták (11m) – 10., 73., 81. Hošek
  • ŽK: Streňo, Horváth – Strachan, Micovčák. Rozhodovali: Smolák – Weiss, Čajka, 1590 divákov.
  • Zostava Prešova: Lukáč – Petko, Luberda, Micovčák (89. Špilár), Kraľovič, Dzurík, Strachan (66. A. Leško), Hošek (85. Dziak), Keresteš, Maník, Micherda.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM