Futbal

Nepríjemný začiatok Tatrana Prešov: V prvom zápase podľahol Lipanom 0:1

Vlani sa predstavili na úvod vo Fortuna lige výsledkom 1:5 so Slovanom Bratislava. Teraz síce inkasovali len jeden gól, ale Tatran Prešov podľahol Lipanom.

Ilustračný obrázok k článku Nepríjemný začiatok Tatrana Prešov: V prvom zápase podľahol Lipanom 0:1
Zdroj: TASR

Štart do nového futbalového ročníka hráčom Tatrana Prešov vôbec nevyšiel. V prechodnom domove v Stropkove podľahli Lipanom 0:1 vinou vlastného gólu, navyše dohrávali oslabení po červenej karte. Vypádavajúci účastník Fortuna ligy býva väčšinou hlavným ašpirantom na opätovný postup naspäť, ale v tejto sezóne budú tímy ako Petržalka, Banská Bystrica, Skalica či Poprad veľkou konkurenciou pre mužstvo, ktoré zaváhalo už v prvom súboji s Lipanmi.

Hlasy trénerov

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Nemyslím si, že to bolo zaslúžené víťazstvo. Rozhodla jedna štandardná situácia, odrazená lopta, súper dal po našom teči gól na 0:1. V 1. polčase sme mali dve tutovky, ktoré brankár vyrazil. Nepremenili sme ich, potom sme sa dopustili faulu v 46. minúte a po štandardnej situácii išiel súper šťastne do vedenia, žiaľ, nepokryli sme odrazenú loptu. Nakopávané lopty sme dali až keď sme mali vylúčeného hráča, ktorého rozhodca vylúčil po druhej žltej karte prísne, pretože trafil loptu. Záver zápasu to ovplyvnilo a je fakt, že sme si mali vytvoriť viac gólových šancí. Očakával som, že v stretnutí budeme aktívnejší v útočnej fáze hry. Súper hral dobre v bloku a snažil s avyťažiť zo štandardných situácií," povedal pre 1fctatran.sk.

Emil Jacko, asistent trénera ŠK Odeva Lipany: „V prvom rade by som chcel ospravedlniť hlavného trénera Pavla Vytykača, ktorý vydával dcéru, a preto sa zápasu nemohol zúčastniť. Určite však bude mať radosť z nášho výsledku. Vedeli sme o silných aj slabých stránkach Tatrana, hráčov dobre poznám. My sme verili, túžili a o tom má byť futbal. Hrali sme uvoľnene a vyhrali zaslúžene. Súper sa nás snažil dotlačiť do chýb nakopávanými loptami, ktoré sme zvládali. Na chlapcov som hrdý,“ dodal po zápase asistent trénera hostí.

1. FC Tatran Prešov – ŠK Odeva Lipany 0:1 (0:0)

  • Gól: 46. Hošek vlastný
  • Rozhodoval: Dohál
  • ŽK: Leško, Petko – Poremba, Kamenec, Popovec
  • ČK: 77. Leško za 2. ŽK
  • 552 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM