Rôzne

To treba vidieť: Známe prešovské ulice zachytené na fotkách spred mnohých rokov!

Zbierka fotografií, ktorú vám teraz prinášame, má svoje čaro. Ide totiž o archívne zábery dvoch známych prešovských ulíc spred desiatok rokov.

Ilustračný obrázok k článku To treba vidieť: Známe prešovské ulice zachytené na fotkách spred mnohých rokov!
13
Galéria
Zdroj: Vladimír Sabal

Fotograf Vladimír Sabal pre náš portál poskytol ďalšiu zaujímavú várku snímok, tentoraz sa zameriame na Levočskú a Čapajevovu ulicu. Najmä Levočská je v súčasnosti frekventovanou časťou Prešova, kde sa denne premele množstvo áut. Aktuálne dokonca prechádza rekonštrukciou, takže pri porovnávaní jej dnešnej podoby s archívnymi zábermi je to naozaj zaujímavé. Sabal nám prezradil, že snímky tvoril v časoch svojich začiatkov v roku 1974.

„Fotil som aj ulice v meste, väčšinou Levočskú ulicu a blízke okolie. Prešov sa zmenil hlavne v historickom jadre, keď ho opustili neprispôsobiví občania, opravili sa cesty, chodníky, obnovili priečelia domov a vznikla pešia zóna,“ povedal pre náš spravodajský web Vladimír Sabal.

A ako platí, vždy je lepšie raz vidieť, ako o niečom stokrát počuť. Preto si aj vy vo fotogalérii zaspomínajte na niekdajšiu podobu Prešova na Levočskej a Čapajevovej ulici, stojí to naozaj za to!

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: archívne

FOTKY, ktoré vás dostanú: Prešovské ulice zaznamenané na dobových záberoch
13
Galéria
Zdroj: Vladimír Sabal
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM