Šport

Titul je na dosah: Prešovskí hádzanári vyhrali aj druhé finále a k cieľu sú už veľmi blízko

Hádzanári Tatrana Prešov sú krok od obhajoby titulu v slovenskej extralige. V druhom finále vyhrali v sobotu na palubovke HC Sporta Hlohovec 29:26 a v sérii na tri víťazstvá vedú už 2:0. Už v stredu tak budú môcť oslavovať desiaty triumf za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Titul je na dosah: Prešovskí hádzanári vyhrali aj druhé finále a k cieľu sú už veľmi blízko
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Rastislava Trtíka môžu jubilejný desiaty titul v sérii a dvanásty v klubovej histórii osláviť už v stredu 18. mája v Tatran Handball aréne, keď je o 18.00 na programe tretie finále.

Druhé finále odštartovali lepšie domáci, ktorí po góloch Zaťka a Ďuriša viedli po dvoch minútach 2:0. Prešovčania ale o chvíľu neskôr vyrovnali a po necelej štvrťhodine hry sa dostali prvýkrát do náskoku – na 6:5 pre hostí upravil Krok. Obhajca titulu si potom držal tesný náskok, ktorý po premenenej sedmičke Furlana v 24. minúte narástol už na 12:9. Úspešný strelec bol v prvom polčase ofenzívnym ťahúňom hostí, keď zaznamenal päť presných zásahov a aj vďaka nemu išiel Tatran do kabín s trojgólovým plusom.

Po zmene strán držal Hlohovec „nad vodou“ svojimi gólmi Zaťko, Prešov si ale v úvode druhého polčasu strážil nadobudnutý náskok. Rábek dal v 35. minúte na 17:14 z pohľadu Tatrana, no domáci bojovali a Zaťko o šesť minút neskôr zo sedmičky vyrovnal na 19:19. Kouč hostí Trtík reagoval oddychovým časom a jeho zverenci vzápätí opäť odskočili na 21:19 v 44. minúte. V záverečnej štvrťhodine Prešov pozornou defenzívou nedovolil priblížiť sa súperovi na dostrel, desať minút pred koncom viedol už 24:20 a pripísal si na konto druhý finálový triumf.

HC Sporta Hlohovec – Tatran Prešov 26:29 (12:15)

Hlohovec: Žernovič, Konečný – Guzy 4, Hriňák, Ďuriš 7, Briatka 4, Holdoš, Sivák 2, Zaťko 9/3, Hes, Vaňko, Švorc, Majbik, Janíček

Tatran: Čupryna, Vernarský – Rábek 2, Kopčo 1, Hrstka 3, Krok 7, Sadovyj 1, L. Urban 3, Furlan 7/2, Pekár, Číp 5, Rešovský, Humeňanský, Wilga, Rečičár, Kríž

  • rozhodovali: Mandák, Rudinský
  • vylúčení: 2:3
  • ČK: 60. Pekár (Tatran)
  • 7 m hody: 4/3 – 2/2
  • 1100 divákov
  • na zápasy 0:2

Môže vás zaujímať:

Vysoká prehra prešovských futsalistov: Od favorita schytali osmičku

Play off prešovskej Hokejbalovej ligy je v plnom prúde: Prvé zápasy napovedali, kto má aké šance

Blíži sa finále hádzanárskej extraligy: Opäť si sily zmerajú Prešovčania s Hlohovcom, favoritom je Tatran

Obdivuhodný úspech Prešovčanky: Klaudia sa stala majsterkou Slovenska v bodyfitness!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM