Rôzne

Tip na víkend: Pri Prešove budú Šarišské hradné hry aj so stredovekou mučiarňou

Už 14. ročník akcie otvorí brány v nedeľu a pripravený bude bohatý program. Ten si pozrite v jednom prehľade už teraz, čaká vás aj stredoveká mučiareň.

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: Pri Prešove budú Šarišské hradné hry aj so stredovekou mučiarňou
Zdroj: TASR

Už v nedeľu 25. augusta sa na Šarišskom hrade chystá atraktívna akcia. Celý program podujatia Šarišské hradné hry vám prinášame v jednom prehľade.

Lúka pod hradom

  • od 13:30: sokoliari, rozprávky, vystúpenie šermiarov, rómske tance, rozprávkové súťaže, občerstvenie, ľudoví remeselníci, nafukovací hrad, vozenie na koňoch, skauti.

Lesná cesta

  • od 13:30: interaktívne scénky v dobových kostýmoch

Hradné nádvorie

  • od 14:00: vystúpenie šermiarov, udelenie mestských výsad kráľom Ondrejom III. – divadelné predstavenie, dobová hudba, dobové tance – škola tanca, dobová kuchyňa, čokoládovňa, rytiersky turnaj na koňoch, sokoliari, pečenie chleba v kamennej peci, ľudoví remeselníci, lukostreľba, razenie mincí, drevený kolotoč, tvorivé dielne pre deti i dospelých a stredoveká mučiareň.

Predpredaj vstupeniek bude do 23. augusta v knižnici Kultúrno-informačného centra Veľký Šariš. Vstupné: dospelí 3 eurá (predpredaj 2,5 eur), seniori a študenti 2 eurá (predpredaj 1,5 eur), deti od 3 do 15 rokov 1 euro. Parkovanie na lúke pod hradom bude bezplatné.

A vo fotogalérii si pozrite aj pozvánku k akcii Podaj ďalej knihu i k letným handmade trhom.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove sa chystá akcia Podaj ďalej knihu i handmade trhy, FOTO
1
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM