Hádzaná

Tatran Prešov tentoraz majstrom nebude: Jeho kroky za titulom stopol koronavírus

Slovenská seniorská, ale aj mládežnícka hádzaná v tomto roku nespozná svojho majstra. Tatran Prešov bol všade prvý, ale oslavovať tituly nebude.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov tentoraz majstrom nebude: Jeho kroky za titulom stopol koronavírus
Zdroj: TASR

Slovenská seniorská, ale aj mládežnícka hádzaná v tomto roku nespozná svojho majstra za sezónu 2019/20. Definitívne to v pondelok potvrdil Výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej (SZH).keď na svojom rokovaní rozhodol o ukončení všetkých súťaží.

Všade bol Tatran prvý

"Mrzí nás to o to viac, že vo všetkých kategóriách sme boli na prvých miestach vo svojich súťažiach. Či už to boli mladší, alebo starší dorastenci dokonca bez prehry a žiaci takisto bez straty body,“ skonštatoval na margo rozhodnutia SZH majiteľ klubu Miloslav Chmeliar.

Výsledky všetkých tímov boli anulované a nie je stanovené ani konečné poradie súťaží. Predčasné ukončenie sezóny mrzí aj generálneho manažéra klubu

"Negatívom je, že sezóna bola ukončená bez víťaza, čo v pozícii Tatrana Prešov ako momentálneho lídra nielen v seniorskej kategórii, ale aj tých mládežníckych, je samozrejme pre nás zarmucujúcou správou. Do všetkých kategórií sme totiž vkladali veľa úsilia,“ dodal k rozhodnutia zväzu Miroslav Benický.

Chmeliar: Je mi to jedno

V mužskej časti extraligy toto rozhodnutie znamená, že Tatran prišiel o možnosť získať v poradí 16-ty titul majstra krajiny.

„Osobne si myslím, že ak by bolo iné mužstvo na prvom mieste, tak by bol majster Slovenska. Ale to je vec SZH, ktorý má stále svoje pravidlá. Týka sa to sedemmetrových hodov v rozstrele, teraz takýchto prípadov, kde sú ukončené súťaže a nie je jasno."

„Mohli spokojne vyhlásiť aspoň víťaza základnej časti, nič im v tom nebránilo. Dnes mi to už je absolútne jedno. Nech bude vyhlásený majster kto chce, alebo aj nikto,“ uzavrel Chmeliar.

V obrazoch nájdete zábery z oceňovania najlepších športovcov mesta Prešov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: To sú oni, najlepší športovci mesta Prešov za vlaňajšok
7
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM