HD Futbal

Tatran Prešov do vyššej súťaže nepostúpi: Všetky výsledky v III. lige anulujú

Futbalisti najstaršieho futbalového klubu na Slovensku si výsledky z viac ako polovice sezóny nezapočítajú. Boli na 1. mieste, ale všetky budú anulované.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov do vyššej súťaže nepostúpi: Všetky výsledky v III. lige anulujú
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tri veľké podujatia viažuce sa k športovému roku 2020 boli odložené a tak logicky aj nižšie regionálne súťaže v jednotlivých krajinách musia podliehať opatreniam, odkladom či v horšom prípade zrušeniu.

Jednoznačné hlasovanie

Týka sa to aj III. ligy Východ, v ktorej pôsobil Tatran Prešov. Zelenobieli boli po jesennej časti na 1. mieste a s Lipanmi mali súperiť o postup do II. ligy, ale k tomuto scenáru nedôjde.

Všetky výsledky budú anulované a Šarišania tak ostanú v III. lige aj naďalej.

K predčasnému ukončeniu súťaží pre šíriacu sa pandémiu koronavírusovej infekcie pristúpili výkonné výbory Východoslovenského futbalového zväzu, Stredoslovenského futbalového zväzu a Západoslovenského futbalového zväzu.

Zástupcovia regionálnych zväzov rozhodli o ukončení sezóny v internetovom hlasovaní, ktoré dopadlo jednoznačne – za zrušenie sezóny boli všetci.

Predčasné ukončenie ligy znamená, že všetky doposiaľ dosiahnuté výsledky tímov v ročníku 2019/2020 budú anulované. Pre prípravu súťažného ročníka 2020/2021 platí zásada, že z aktuálnych regionálnych súťaží nikto nepostupuje ani nezostupuje.

Nevyhnutné opatrenia

Šéfovia zväzov zdôvodnili svoje rozhodnutie vo vyhlásení: „Podľa odborníkov, bude doterajší nepriaznivý stav na Slovensku trvať dlhšie ako sa predpokladalo. Deň D – keď sa život dostane do normálu, sa vzďaľuje."

"Keďže jedným z najdôležitejších opatrení v boji s nákazou je aj obmedzenie osobných a skupinových kontaktov, v našej nespočetnej futbalovej rodine sú vyššie uvedené opatrenia nevyhnutnosťou,“ píše sa podľa 1fctatran.sk vo vyhlásení.

Pre pandémiu je zákaz organizovania športových podujatí na celom území krajiny. Vydal ho Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky a platí až do odvolania. Zväzy preto už skôr odložili prvé kolá jarné časti, ktorá sa mala začať 21. marca 2020.

Chrániť zdravie

„Je našou povinnosťou popri už existujúcich opatreniach, zrejme tiež budúcich, pomáhať aj zdravotníkom – chrániť zdravie všetkých účastníkov našich súťaží. Sme rozhodnutí zmierniť dopad koronavírusu, možno aj v prospech futbalu v budúcnosti, najmä keď koniec tejto situácie je v nedohľadne,“ znie ďalej predmetné vyhlásenie.

Futbalisti 1. FC Tatran Prešov v sedemnástich zápasoch nazbierali 43 bodov. Tieto výsledky sa teda anulujú.

V obrazoch nájdete aj zábery na vynovenú Športovú halu Prešovskej univerzity.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Vynovenie Športovej haly na Prešovskej univerzite
6
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM