Futbal

Tatran Prešov dostal gól päť minút pred koncom: Všetko nasvedčuje zostupu Šarišanov

Zostup do II. ligy nie je pre žiadne mužstvo v športovom svete príjemný. Niekedy však všetko do seba zapadá tak, že sa mu nie je možné vyhnúť.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov dostal gól päť minút pred koncom: Všetko nasvedčuje zostupu Šarišanov
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: poprad.dnes24.sk

V predohrávke 6. kola Fortuna ligy o udržanie Prešovčania v Poprade nad Nitrou dlho viedli 1:0. Po peknom góle Gatariča mali v tej chvíli na poslednú Senicu náskok siedmich bodov. A to už by záchranu a zároveň účasť v baráži naozaj priblížilo.

Lenže 5 minút pred koncom po nešťastnom vlastenci obrancu hostia vyrovnali a náskok Prešovčanov sa tak zvýšil nie na 7, ale len na 5 bodov. Na druhý deň svoj mimoriadne dôležitý duel posledná Senica zvládla, nevýrazná Podbrezová jej už druhýkrát v sezóne poľahky prenechala všetky body. V tabuľke to znamená, že Tatran má na posledné miesto už len 2 body k dobru, pričom v hre sú ešte 4 zápasy.

Nevýhodou pre zverencov trénera Mišovca je, že vo vzájomnom súboji so Senicou ešte budú hrať na jej trávniku. A fanúšikovia už tušia, ako sa to asi skončí. Naposledy tam vyhrali v roku 2010. Všetko nasvedčuje tomu, že Šarišania vypadnú a budú hrať len II. ligu. Niekedy sa jej nie je možné vyhnúť, hoci to najprv vyzerá sľubne. Seničania však po katastrofálnej sezóne a obrovskom manku na záchranu majú všetko vo svojich rukách a stačí im poraziť zelenobielych hoci len 1:0 a budú vo výhode.

Hlasy trénerov

Anton Mišovec, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Odohrali sme celkom kvalitné stretnutie. Proti tomuto súperovi sme získali prvý bod, čo je celkom pozitívne. Negatívne však je, že sme zle vyriešili situáciu pred nitrianskym gólom. Mali sme sľubne sa rozvíjajúce šance, ale nedokázali sme ich dotiahnuť do gólového konca. Herne aj takticky sme boli dobre pripravení. Získali sme však bod a v boji o záchranu je každý dôležitý.“

Ivan Galád, tréner FC Nitra: „Z našej strany to nebol dobrý zápas, no rešpektujem obrovskú vôľu domácich. Myslím si, že boli bližšie k víťazstvu, my sme vyrovnali po tečovanej strele. Chcem, aby sme hrali lepšie a verím, že aj budeme.“

1. FC Tatran Prešov – FC Nitra 1:1 (1:0)

  • Góly: 30. Gatarič – 85. Dzurík (vlastný)
  • Rozhodovali: Kružliak – Hrmo, Perát
  • ŽK: Bartek, Streňo – M. Fábry, Vestenický, Šimončič
  • 226 divákov
  • Prešov: Lukáč – Bartek, Udeh, Prikryl, Dzurík – Streňo (86. Kraľovič), Keresteš, Leško (90.+ Sedlák), Micherda (72. Dupkala) – Gatarić, Hošek
  • Nitra: Hroššo – Fabiš, Farkaš, Križan, Kuník – A. Fábry (84. Kotrík), Šimončič, Kóňa – Steinhübel (57. Guláš), Vestenický, M. Fábry (57. Valenta)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM