Futbal

Pekný úspech futbalistiek Prešova: V Slovenskom pohári obsadili bronzovú pozíciu

Za výkon prešovských futbalistiek v odvete semifinále Slovenského pohára sa nemusia hanbiť. Bardejov potrápili a napokon obsadili pekné 3. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Pekný úspech futbalistiek Prešova: V Slovenskom pohári obsadili bronzovú pozíciu
Foto: Peter Handzuš

Pekný úspech dosiahli prešovské futbalistky, keďže sa im zadarilo v Slovenskom pohári. Postúpili až do semifinále a celkovo si pripísali 3. miesto.

V prvom zápase s Bardejovom prehrali 5:0, šance na postup do finále tak boli minimálne. Aj v druhom dueli ťahali za kratší koniec, v šarišskom derby podľahli doma tentoraz 1:2, ale nesklamali. Po inkasovanom góle v 14. minúte vyrovnali v 72. minúte. Strelu Smalcovej tečovala do vlastnej brány Gmitterová – 1:1. Súperky z Bardejova tlačili a v závere sa dočkali víťazného gólu. Prešovčank však aj tak obsadili skvelé 3. miesto. Šarišanky napokon v odvete semifinále Slovenského pohára tesne prehrali. Do finále sa po dvoch výhrach prebojovali ich súperky, hráčky Partizána Bardejov.

Hráčky Tatrana ostali pred bránami finále, aj napriek tomu zaznamenali veľký úspech. V celkovom poradí tohtoročnej edície Slovenského pohára obsadili bronzovú pozíciu. „Všetky naše dievčatá dokázali, že vedia hrať hrať futbal a že sú rovnako dobré, ako hráčky z Bardejova. Za výkon v druhom semifinále chcem dievčatá pochváliť. Skvelá brankárka Frederika Pajonková nás celý zápas držala nad vodou. Aj keď sme prehrali a do finále sa nám nepodarilo postúpiť, odchádzame so vztýčenými hlavami,“ povedal pre 1fctatran.sk tréner Semančík.

1. FC Tatran Prešov ženy – Partizán Bardejov ženy 1:2 (0:1)

  • Góly: 70. Tamara Gmitterová vl. – 14. Havranová, 89. Lemešová.
  • ŽK: Žemberyová – Lemešová. Rozhodoval: Maňkoš
  • 150 divákov
  • zostava Prešova: Pajonková – Gumanová, Žemberyová, Šimková, Macková, Smalcová, Verčimáková (79. Sedláková), Vranková, Knišová, Mihoková, Potengová (82. Štefaniková)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM