Rôzne

Takéto zisťovanie sa rozbehlo: Prešovčania, týkať sa môže aj vašej domácnosti!

Obyvatelia Prešova, informácie, o ktorých je fajn vedieť. Odštartovalo totiž takéto zisťovanie a týkať sa môže aj vašej domácnosti.

Ilustračný obrázok k článku Takéto zisťovanie sa rozbehlo: Prešovčania, týkať sa môže aj vašej domácnosti!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad Slovenskej republiky v súlade s projektom Európskej únie realizuje v roku 2019 Zisťovanie o využívaní informačných a komunikačných technológii v domácnostiach a u jednotlivcov (IKT). Cieľom tohto štatistického zisťovania je zistiť úroveň vybavenosti domácností informačnými a komunikačnými technológiami a zároveň zistiť úroveň znalostí a zručností obyvateľstva a schopnosť využitia týchto technológií.

Výsledky zo zisťovania IKT budú slúžiť na posúdenie vývoja v oblasti informačných a komunikačných technológií na Slovensku, ale aj pri medzinárodnom porovnávaní. Do zisťovania IKT je zaradených takmer 4 600 domácností.

Zisťovanie sa uskutočnuje od 17. apríla do 31. mája 2019.

V tomto období vybrané domácnosti v Prešove obci navštívi pracovník ŠÚ SR poverený funkciou opatrovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením.

Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike. Za ochranu dôverných údajov zodpovedá Štatistický úrad SR.

A všimli ste si, ako v centre mesta zakvtili tulipány? Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nádherné tulipány rozžiarili Námestie legionárov: Veď sledujte tu krásu, FOTO
6
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM