Správy

Naozajstná pastva pre oči v centre Prešova: Zakvitlo tam 1000 holandských tulipánov

Centrum Prešova už skrášľuje nádherný, červenobielý kvetinový koberec. Tvorí ho tisíc špeciálne vyšľachtených holandských tulipánov.

Ilustračný obrázok k článku Naozajstná pastva pre oči v centre Prešova: Zakvitlo tam 1000 holandských tulipánov
6
Galéria

Unikátne tulipány Prešovčanom venovalo Veľvyslanectvo Holandského kráľovstva na Slovensku. Vlani v jeseni ich na Námestí legionárov vysadila primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová spolu s veľvyslancom Holandského kráľovstva Henk Cor van der Kwastom. Z cibuliek už rozkvitli nádherné tulipány a teraz sa pri červenobielom kvetinovom koberci stretli dvaja zástupcovia – zástupca veľvyslanca Holandského kráľovstva na Slovensku, Martijn Lambarts a zástupca primátorky Vladimír Feľbaba.

„Veríme, že ľudí teší toto jarné spestrenie Námestia legionárov, kde kvitne 1000 kusov týchto špeciálnych tulipánov,“ zhodli sa obaja muži, ktorí tulipány aj symbolicky poliali. Tulipány sú unikátnou, špeciálne vyšľachtenou odrodou, ktorá dostala od prezidenta SR Andreja Kisku názov Slovensko. Na celom Slovensku sa spolu vysadilo 11 000 tulipánov tejto vyšľachtenej odrody.

Záhon rovnakých tulipánov je aj v záhrade prezidentského paláca v Bratislave. Unikátne vyšľachtenú odrodu tulipánu pomenovanú Slovensko vyšľachtili v Holandsku – The Royal General Bulbgrowers´ Association KAVB v meste Hillegom. Táto odroda je zapísaná a zaregistrovaná v medzinárodnom tulipánovom registri kultivarov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Nádherné tulipány rozžiarili Námestie legionárov: Veď sledujte tu krásu, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM