Rôzne

Cyklochodník na Masarykovej je pred dokončením: Ako to vyzerá na mieste? VIDEO

Nadšenci cyklistiky sa môžu tešiť. V Prešove sa postupne buduje sieť cyklotrás. V realizácii je i cyklochodník na Masarykovej, ktorý je už pred dokončením.

Video: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Cyklochodník na ulici Masarykova v Prešove je už pred dokončením. Vedie od hotela Dukla až po križovatku ulíc Masarykova – Kuzmányho – Škultétyho, po oboch stranách v jednom smere.

Stavba je takmer hotová

„Na základe zmluvy o dielo je termín ukončenia prác cyklochodníka stanovený na júl 2019, ale už teraz je vidieť, že cyklochodník, minimálne jeho stavba je takmer hotová,“ uviedla pre náš portál hovorkyňa prešovskej radnice Eva Peknušiaková.

Zvyšný čas sa podľa jej slov venuje dokončovacím prácam, teda značeniu na chodníku, prechodom a značkám. Uvedený cyklochodník sa na ulici Kuzmányho napája na už existujúci cyklochodník a v smere od Dukly je možné sa dostať ulicou Weberovou až ku vysokoškolskému areálu, kde je opäť vybudovaná sieť cyklochodníkov.

Ďalšie trasy

„Mesto Prešov momentálne realizuje aj stavbu ďalších trás, a teda cyklochodník Sekčovská a dokončená je cyklocesta Pod Wilec hôrkou. V pláne je ešte žiadosťou cez IROP rozšíriť trasy aj na Solivare. Ak by sa to všetko v najbližšom čase podarilo, mesto by tak bolo, až na malé úseky, veľmi funkčne poprepájané sieťou cyklochodníkov,“ pokračovala Peknušiaková. A odpovedala aj na otázku, kedy sa budeme môcť na Masarykovej už po novej trase oficiálne previezť. „Onedlho, už v letných mesiacoch,“ zakončila.

A to, ako to na mieste vyzerá si pozrite v priloženej fotogalérii a vo videu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Na Masarykovej realizujú novinku pre cyklistov: Takto vyzerá pred dokončením
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM