Správy

Frekventovaná križovatka na Levočskej: Ako prebieha jej rekonštrukcia? FOTO+VIDEO

Vyťažená prešovská križovatka na Levočskej ulici podlieha rekonštrukcii. Boli sme zvedaví, ako prebiehajú práce. Pozrite si odtiaľ aj aktuálne zábery.

Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v lete roku 2018 začali práce na frekventovanej križovatke Levočskej ulice v Prešove. Za účasti ministra dopravy a výstavby SR Árpáda Érseka (Most-Híd) sa tam v júni konalo aj poklepanie základného kameňa výstavby.

Aký je časový horizont

Cieľom rekonštrukcie križovatky Levočská – Obrancov mieru bolo podľa Romana Šplíchala zo Slovenskej správy ciest – Investičnej výstavby a správy ciest Košice zlepšenie priepustnosti križovatky a odstránenie nepriaznivej dopravnej situácie na tomto cestnom ťahu.

„Stavba je zakontrahovaná vo výške 7 miliónov eur vrátane DPH. Časový horizont je 18 mesiacov od odovzdania staveniska. Na základe podpísanej zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku je spolufinancovaná z fondov Európskej únie v pomere 85 a 15 percent,“ uviedol vtedy Šplíchal.

Takmer po roku od začiatku prác sme boli zvedaví na to, ako práce aktuálne na mieste prebiehajú a čomu všetkému táto lokalita v najbližšej dobe bude podliehať.

Prejazd bude uzatvorený

„Práce prebiehajú podľa harmonogramu, na základe ktorého sa ráta aj s výstavbou protihlukovej steny, rekonštrukcie mosta, železničného priecestia a trolejového vedenia,“ uviedla pre náš portál Prešov 24 hovorkyňa radnice Eva Peknušiaková.

Ďalej dodala, že 2. apríla sa konalo pracovné stretnutie, na ktorom sa plánovalo uzatvorenie úseku okolo železničného priecestia. „Nakoľko ide o rozsiahlu úpravu a je potrebné myslieť predovšetkým na bezpečnosť občanov. Z dôvodu vyššie uvedenej rekonštrukcie železničného priecestia, bude prejazd v dňoch od 5. – 7. júla v tomto úseku uzatvorený. Vodiči budú navigovaní na obchádzku. V tomto čase sa začne aj s rekonštrukciou trolejového vedenia,“ zakončila hovorkyňa.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A ako to na mieste aktuálne vyzerá si pozrite v priloženej fotogalérii a taktiež vo videu.

Na jej rekonštrukciu sa netrpezlivo čaká: Levočská v Prešove podlieha zmenám
14
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM