Správy

Stará mama bývalých hokejových reprezentantov z Prešova: Oslávila nádherný vek!

Stará mama dvoch bývalých hokejových reprezentantov z Prešova oslávila nádherný vek. Mária Pucherová oslávila už 102 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Stará mama bývalých hokejových reprezentantov z Prešova: Oslávila nádherný vek!
Zdroj: Mesto Prešov

Svoje 102. narodeniny v utorok oslávila Mária Pucherová. Je tak už treťou Prešovčankou, ktorá sa môže hrdiť týmto významným životným jubileom.

Márii Pucherovej k sviatku blahoželali najbližší príbuzní, viceprimátor Štefan Kužma i zamestnanci Zariadenia pre seniorov Náruč, kde trávi ostatné roky. Prítomnosť blízkych jej stále robí radosť, v súčasnosti už však najradšej oddychuje. Pani Pucherová prežila neľahké detstvo. Keď mala len štyri roky, zomrela jej mama, a už ako desaťročná odišla slúžiť do panského domu grófa Ghillányho. Napriek tomu na túto životnú etapu spomína veľmi rada.

Blízki nedajú dopustiť na jej kuchárske umenie, ktorému sa naučila práve počas obdobia služby v pánskom dome.

Povestné sú jej palacinky, červené mäso so zemiakmi, obrátený jablkový koláč, ale aj neobyčajne obyčajný čierny čaj s cukrom. Mária Pucherová pred 22 rokmi ovdovela, vychovala dvoch synov a teší sa zo štyroch vnukov, z ktorých dvaja – René a Peter – boli známi hokejoví reprezentanti. Radosť jej robí aj šesť pravnúčat, medzi ktorými je aj krasokorčuliar­ka Sofia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM