Ľubomír Hudačko Správy

Štadión Tatrana Prešov a jeho rekonštrukcia: Poslanci jej dali zelenú, proti bol len jeden z nich

Rekonštrukcia futbalového štadióna Tatrana Prešov bola jednou z tém, ktorú riešili poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve. Pálčivá otázka, ktorú tlačí čas bola na pretrase niekoľko desiatok minút. Teraz je už jasné, že mesto do toho ide a tento projekt podporí. Proti bol len jeden poslanec.

Ilustračný obrázok k článku Štadión Tatrana Prešov a jeho rekonštrukcia: Poslanci jej dali zelenú, proti bol len jeden z nich
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo schválilo zapojenie sa mesta do projektu rekonštrukcie, modernizácie a budovania štadióna.

Posledná šanca, keď sa ponúkajú milióny

A to za podmienok, že bude mať podiel na majetku do ktorého investuje, a že majetok nebude mať na liste vlastníctva žiadne ťarchy ani iné práva tretích osôb. Pred hlasovaním pozitívne stanovisko vyjadril dlhoročný tréner a poslanec v jednej osobe aj Mikuláš Komanický.

„Chcel by som vyzdvihnúť prácu Mestskej rady. Bola tam počas nej konštruktívna debata a jednomyseľne sme odsúhlasili vstup mesta do rekonštrukcie. Jednu možnosť sme prepásli v roku 2008 a toto je posledná šanca, kde niekto ponúka 2,4 milióna. Pánovi prezidentovi Remetovi sa neprispieva, nerobí futbal pre seba a nepodporuje ho kvôli svojej rodine. Robí ho pre Prešovčanov a neinvestuje sa teda do neho, ale do divákov,“ poznamenal Komanický.

Namiesto tréningovej plochy bude hlavná

Generálny manažér Tatrana Marek Trávniček dodal, že čiastka je len na výstavbu tribún, nie na ovál. „Ten sa musí zbúrať. Prišlo sa s návrhom, aby sa hlavná tribúna posunula a hlavné ihrisko by sa vybudovalo tam, kde je teraz tréningová hracia plocha. Čiastka je totiž nízka, aby sme si dovolili zbúrať terajšie zázemie. Z pôvodnej hracej plochy by sa tak stalo tréningové. Hlavná tribúna by sa vybudovala na mieste dnešného oválu, kde sa už robia sondy. SFZ si kládol podmienku, že je nutné zbúrať starý ovál. Na základe toho sme hľadali kompromis, ktorý by bol vhodný pre všetky strany,“ uviedol.

Plánovaná suma rekonštrukcie je 4 milióny eur. Vláda SR rekonštrukciu podporí sumou 2,4 milióna eur (60%). Mesto by malo participovať sumou 1,6 milióna eur (40%). Garantom tohto projektu je Slovenský futbalový zväz. Koniec júna 2018 je potom termín kolaudácie zrekonštruovaného štadióna. Hlasovania sa zdržali traja poslanci (Drutarovský, Langová, Ďurčanská), jeden nehlasoval (Kollárová) a proti bol len jeden zástupca ľudu – Vasiľ Janko. Ten by podľa svojich slov nedal vedeniu Tatrana Prešov ani 5 centov.

Čítajte tiež:

Prešov proti Skalici: Duel sa skončil bez gólov, v kádri Tatrana emotívna rozlúčka s kapitánom

Začína sa boj prešovských hádzanárov o extraligový trón: Tatran má šancu na deviaty titul v sérii za sebou!

Futbalisti Tatrana v súboji so Šaľou: Trikrát trafili konštrukciu brány, body sa len delili

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM