Ľubomír Hudačko Šport

Začína sa boj prešovských hádzanárov o extraligový trón: Tatran má šancu na deviaty titul v sérii za sebou!

Zisk pohára chcú Prešovčania obaliť aj titulom v extralige, ktorý by bol deviaty za sebou. V iných súťažiach sa im nedarilo podľa predstáv, stále ale majú šancu na double. Čaká ich nepríjemný Hlohovec a ten podľa trénera Dávida nie je ľahký súper. Prvý duel sa hrá v Prešove, ktorý je favoritom.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa boj prešovských hádzanárov o extraligový trón: Tatran má šancu na deviaty titul v sérii za sebou!
Zdroj: TASR

Po ročnej odmlke sa v boji o trofej v extralige hádzanárov stretnú Tatran Prešov a HC Sporta Hlohovec. V repríze finále z roku 2013 má suverén základnej časti z Prešova jasný cieľ získať svoj jedenásty titul, už deviaty v sérii. Tatran s Hlohovcom v tejto sezóne ani raz neprehral. Finálová séria na tri víťazné zápasy štartuje v stredu o 18.00 v Prešove, majster bude známy najneskôr 27. mája.

Bude to veľmi ťažký súper

Prešov si v semifinále podľa očakávania poradil s Považskou Bystricou, ale na postup potreboval až štyri duely. V druhom zápase totiž vonku prehral 29:30 a skončila sa tak jeho vyše dvojročná a 79 zápasov trvajúca séria bez prehry v najvyššej súťaži. „Zakopnutie v Považskej Bystrici je pre nás výstrahou a opäť sa dokázalo, že na Slovensku sila tímov vyrovnáva. Aj keď sme si vo finále vedomí úlohy favorita, vieme, že Hlohovec v momentálnej forme bude veľmi ťažký súper,“ povedal tréner Tatrana Peter Dávid.

Jeho zverencom zatiaľ sezóna nevychádza podľa predstáv, neuspeli v pohárovej Európe ani v SEHA lige. Stále ale pred nimi stojí úloha obhájiť double. „Zisk titulu je pre nás obrovský cieľ. Je to druhá trofej po Slovenskom pohári, ktorú môžeme v sezóne získať a chceme ju mať,“ zdôraznil Dávid. Prešov v prebiehajúcom ligovom ročníku Hlohovec trikrát zdolal, v marci mu ale súper zobral bod po nerozhodnom výsledku.

Tréner chce odštartovať víťazne

„Remíza u nich nám ukázala, že Sporta je v domácom prostredí veľmi-veľmi nepríjemná, nehrá sa tam ľahko. Neriešim ale teraz sobotňajší zápas u nich, my musíme hlavne v stredu doma odštartovať sériu víťazne. Ani to nebude vôbec jednoduché, pretože súper nemá čo stratiť. Sila Hlohovca je v ich rýchlej a dynamickej hádzanej,“ dodal Dávid, ktorý bude mať k dispozícii kompletný káder.

Sporta už v tejto sezóne dokázala s Prešovom hrať vyrovnanú partiu a najmä doma si na obhajcu trúfa. „Ja verím, že tohtoročná séria o majstra bude vyrovnanejšia ako tie predchádzajúce,“ vyhlásil brankár Hlohovca Marián Žernovič. „Musíme hrať svoju hru. Nechať na palubovke všetko a potom sa uvidí, či je Prešov zdolateľný, alebo nie,“ dodal.

Začalo sa play off Prešovskej hokejbalovej ligy: Ako hralo vaše obľúbené mužstvo?

Futbalisti Tatrana v súboji so Šaľou: Trikrát trafili konštrukciu brány, body sa len delili

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM