Ľubomír Hudačko Futbal

Prešov proti Skalici: Duel sa skončil bez gólov, v kádri Tatrana emotívna rozlúčka s kapitánom

Zápas roka medzi Prešovom a prvou Skalicou na Tatrane bol spočiatku pod taktovkou hostí, potom sa hra vyrovnala. Šance ale zelenobieli nepremenili a to isté platilo na strane opačnej. Duel tak skončil bez gólov. V kádri Tatrana prišlo okrem toho k emotívnej rozlúčke s kapitánom.

Ilustračný obrázok k článku Prešov proti Skalici: Duel sa skončil bez gólov, v kádri Tatrana emotívna rozlúčka s kapitánom
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Bol to súboj o každý centimeter ihriska a tímy si nič nedarovali. Hoci zo zčiatku mali obaja pred sebou prílišný rešpekt, bolo sa na čo dívať.

Úvod zápasu sa niesol v smutnejšej atmosfére, bývalému kapitánovi Tatrana tímu Michalovi Krajníkovi ten aktuálny Dávid Leško predal dres tímu s podpismi spoluhráčov. Krajník sa totiž kvôli zdravotným problémom predčasne s kariérou lúči.

Hostia od začiatku hrali odvážne, v úvode, krížna strela Šebestu mierila len tesne vedľa. Dobrú šancu mal v nájazde Katona, ale v páde brankára neprestrelil o niečo neskôr. Ďalšia šanca Šenka, jeho jemný teč mieril pod brvno, Talian len tak tak vytlačil na roh. Šafrankova hlavička nebola razantná v 20. minúte, brankár to zvládol.

Tatran ale hral pod tlakom a iniciatívu mal v rukách líder tabuľky. Nepríjemná strela s vetrom do stredu prišla aj od Šebestu, Talian bol ale pozorný. Po polhodine hry v dobrej pozícii mieril Šafranko iba do stredu brány a viac toho prvé dejstvo neprinieslo.

Peknou akciou po zmene strán začal Tatran, Šafrankova hlavička ale mierila z dobrej pozície iba na hornú sieť. Majerník po hodine hry mieril nepríjemnú strelu z priameho kopu, ale neuspel. Krížnu strelu do siete neprepasíroval ani kapitán Leško, ale skvelý Lupač vyrazil.

Príliš veľa hráčov pred sebou mal v 76. minúte Šafranko a preto ani nadvakrát Lupača v sľubnej príležitosti neprekonal. Tatran potreboval z tohto súboja tri body ako soľ, ale húževnatý súper odolal. V tabuľke sa tak toho veľa nezmení, Skalica bude pred Prešovom naďalej viesť o deväť bodov.

1 FC Tatran: Talian – Kačala, P. Jacko, Dzurík, Dupkala, P. Leško, D. Jacko, Katona, D. Leško (K), Ivanko Macej, Šafranko. Divákov: 957.

Štefan Horný: „Bol to zápas medzi šestnástkami a o jednom góle. Bude to ešte boj, na Prešove je vidno, že šiel hore. Je to iný Tatran ako na jeseň. Máme okolo 12 hráčov, ktorí chodia do práce, takže som realista. Veľké oči nemáme, každý bod je dobrý.“

Stanislav Varga: „Bol to najkvalitnejší súper v poslednej dobe, čo tu hral a rozhodli skúsenosti, moje mladé mužstvo musím pochváliť. Vietor zápasu nepomohol, ak by sa premenila šanca, bolo by to o niečom inom. Chlapci to odmakali do konca, chceli vyhrať a ja im nemám čo vyčítať.“

Čítajte tiež:

Prešov v nadstavbovej časti zabojuje o postup do najvyššej súťaže: Podľa akého kľúča sa bude hrať?

Futbalový KOMENTÁR: Tatranisti v dresoch rivala

Blýska sa s futbalom Tatrana Prešov na lepšie časy? Mladší žiaci sú majstrami Slovenska!

Tatran Prešov sa lúčil s kapitánom: Michal Krajník dostal dres od spoluhráčov
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Tatran Prešov proti lídrovi zo Skalice: Duel skončil bez gólov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM