Aktualizované Rôzne

Spolupatričnosť po tragédii v Prešove: Na transparentný účet prišlo 1 400 000 eur

Na oficiálny účet mesta Prešov na pomoc ľuďom zasiahnutým výbuchom domu na Mukačevskej ulici bolo do pondelkového obeda poslaných viac ako 1 400 000 eur.

Zdroj: Dnes24.sk

„Srdečne ďakujeme všetkým darcom. Na oficiálny účet mesta Prešov ľuďom zasiahnutým výbuchom domu na Mukačevskej ulici bolo do obeda v pondelok poslaných viac ako 1 400 000 eur.“

„V tejto sume nie je zahrnutá finančná pomoc z Úradu vlády SR, ide o peniaze od individuálnych darcov,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Kde vyzdvihnúť pomoc

Hovorca ďalej doplnil, že aktuálne sú kompletne plné stavy a nie je potrebné nosiť ďalšiu materiálnu pomoc.

„Prosíme obyvateľov dotknutých bytoviek, ktorí potrebujú materiálnu pomoc, aby si ju prišli vyzdvihnúť v čase od 08:00 hod. do 16:00 hod. do budovy Územného spolku Slovenského Červeného kríža na Jarkovej 45 v Prešove,“ dodal a poskytol aj telefonický kontakt +421 903 558 937.

Navyše, Ministerstvo financií SR v pondelok uvoľnilo z kapitoly Všeobecná pokladničná správa jeden milión eur, ktoré odsúhlasila vláda pre mesto Prešov. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru rezortu financií Alexandra Gogová.

Na čo sú určené

„Peniaze sú určené na riešenie mimoriadnej situácie v súvislosti s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove,“ uviedol rezort financií. Mestu už na účet prišiel, potvrdila to primátorka Andrea Turčanová.

"Naše kolegyne už ráno, kým som odišla na zasadnutie Prešovského samosprávneho kraja (PSK), navrhovali, akým spôsobom a modelom by sme mali postupovať, aby sme naozaj pomohli tým, ktorí boli postihnutí najviac, ale aby sme dokázali pomôcť aj tým, ktorí majú len rozbité okná alebo poškodené autá,“ povedala s tým, že prerozdeľovať budú aj peniaze z ďalších zbierok a príspevkov.

K tragickej udalosti vznikla aj dojímavá kresba. Pozrite si ju vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Pohľad na torzo bytovky + dojímavá kresba k nej
7
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM