Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčanka Zuzana zverejnila dojímavú kresbu: Bol to strašný výbuch, vraví

Kresbám sa venuje roky. Teraz Prešovčanka Zuzana zobrazila po nešťastí na Sídlisku III jednu z najdojímavejších. Pozrieť si ju môžete vo fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanka Zuzana zverejnila dojímavú kresbu: Bol to strašný výbuch, vraví
7
Galéria
Zdroj: archív Zuzany Verbovskej

„Prešov je moje milované mesto s nezameniteľnou atmosférou. Niektorým ľuďom sa tu žije ťažko, ale aj keby som odišla do zahraničia, alebo iného mesta, stále bude Prešov pre mňa srdcovka,“ povedala nám Zuzana Verbovská v rozhovore pred 2 rokmi.

Bol to strašný výbuch

Teraz jej slová dostali ešte silnejšiu váhu. Pre ňu aj ďalších rodákov je o to ťažšie pozerať sa na to, čo spôsobil výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici.

„Bola som vtedy doma a bol to strašný výbuch. Tušila som, že to bude niečo horšie, ako zvyčajne, keď preletí nadzvukové lietadlo. Bol to oveľa silnejší zvuk,“ hovorí o udalostiach spred dvoch dní, ktoré zasiahli celé Slovensko. Na bytovku má teraz smutný výhľad.

Z každej strany bolo následne počuť sirény hasičov, záchranárov a policajtov. „Zrazu bolo vidieť veľa dymu, a keď sa vietor otočil, tak som zbadala, odkiaľ to všetko ide. Pri tej tlakovej vlne sa zatriasli okná a aj pri nás v povetrí som videla lietať nejaké papiere,“ prezradila Zuzana a pritom nebýva úplne v bezprostrednej blízkosti spomínaného bytového domu.

Animovaná kresba

Pri tejto príležitosti vytvorila animovanú kresbu. Tomuto umeniu sa venuje roky, teraz zobrazila azda najdojímavejší počin. Pozrieť si ju môžete vo fotogalérii.

„Úprimnú sústrasť, susedia. Nedá sa na to prestať myslieť. Veľa síl začať odznova,“ dodala na záver Zuzana Verbovská.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM