Ľubomír Hudačko Kultúra

Špeciálny PREHĽAD: Čo sa dá v Prešove zažiť počas tohto týždňa?

Nesedieť doma, ale vyraziť si von, to dokáže neraz príjemne vyventilovať hlavu. A v Prešove tak môžete učiniť aj v priebehu tohto týždňa. Pozrite, aj toto sa u nás chystá...

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny PREHĽAD: Čo sa dá v Prešove zažiť počas tohto týždňa?
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Eurocup 2015

11. novembra od 12:00, Baštová ulica

Barmanská súťaž Eurocup sa uskutoční v Prešove v dňoch 11. – 13. novembra 2015. Eurocup je jedno z najväčších podujatí pre juniorských barmanov v rámci Európy.

Svet očami turistov

11. novembra od 17:00 na Msú

Rozprávania, cestovateľské fotografie i vlastné skúsenosti z ďalekých krajín odznejú počas štyroch stretnutí v priestoroch zasadačky Mestského úradu v Prešove. Besedy sa uskutočnia vždy v stredu.

Okruhľaki

11. novembra od 18:30 v Kine Scala

Program Ľudovej hudby Prešovčan pri príležitosti jubileí svojich členov. Ako hosť vystúpi sláčikové kvarteto Strieborné struny, swingovo-jazzová kapela Edith a Špitaľska ľudovka..

Kamil Mihalov Klavírny recitál

11. novembra od 19:00 v PKO

Rodák z Prešova, ktorý žije a pracuje v Žiline. V súčasnosti patrí medzi výrazné zjavy slovenského klavírneho interpretačného umenia. Jeho recitály a účinkovanie na koncertoch sólo či v rámci komornej spolupráce sa stretávajú s veľmi pozitívnou odozvou kritiky aj verejnosti.

Jana z Arku

12. novembra od 18:30 v DJZ

ôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík

Filmové štvrtky

12. novembra od 19.00 v Lanovom centre

Projekcie skvelých filmov s outdoorovou tematikou – to najlepšie zo slovenskej aj svetovej produkcie, každý štvrtok o 19.00 Vstup vo­ľný.

ABBA Slovakia 2015

13. novembra od 20.00 v Kine Scala

Zaspievajte si s najlepšou slovenskou revivalovou kapelou ABBA SLOVAKIA. Vyše 2 hodinový koncert hitou ako Super Troper, Chiquita, Money Money Money, The Winner Takes It All, I have Dream, Our Last Summer, Dancing Queen, Mamma Mia a ďalšie.

Spievajúci básnici 2015

13. novembra o 20.30 v Chris­tianii

V obľúbenej kaviarne sa v novembri môžete tešiť na štyri zaujímavé vystúpenia. Podujatie spievajúci básnici 2015 tentoraz prinesú najprv Hviezdu, neskôr Archívneho chlapca & Stroon, Jurija Andruchoviča a Pavla Smoleňskieho a taktiež kapelu Květy.

Večer Milana Markoviča

14. novembra o 19.00 v Kine Scala

Legendárny kabaret Milana Markoviča aj v Prešove. Humorista svoj program predstaví v Kine Scala, kde budú hosťami Jaroslav Ďuríček, Andrea Gabrišová, Kristína Mackovčáková a Alexander Gerič.

Neberte nám princeznú

15. novembra o 16.00 v Kine Scala

Filmový muzikál Neberte nám princeznú v modernom prevedení. Jeho zložky sú oproti tomu pôvodnému prispôsobené súčasnej generácií tak, aby zaujali aj súčasného diváka a všetky vekové kategórie. Vtipný príbeh o hľadaní lásky nielen pobaví, ale aj dobre naladí vďaka skvelej hudbe a nápaditým choreografiám.

Môže vás zaujímať:

Nominácie hudobníkov na prestížne ocenenia za minulý rok: Je medzi nimi aj Prešovčan Ivan Tásler!

Prešovčanka Katka Knechtová vydáva nový album: Bonusom na ňom je film a odkazuje, že prežijú len milenci

Vypredané hľadisko na uctení si pamiatky Jara Filipa: Müller pred Prešovčanmi prezradil story, čo nemá chybu!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM