Smutný osud chutnej maškrty, už si ju viac neobjednáme: V Prešove KONČÍ ďalšia prevádzka
Hoci si v Prešove našli okruh fanúšikov a je to aj ich domáce mesto, nestačilo to, aby dokázali prežiť. Nepomohli ani úvery, ktoré načerpali na rozvoj.

Po viac ako roku prevádzky padlo rozhodnutie prešovskú pobočku piroHi! zatvoriť. Na ich čele stojí so svojími spolupracovníkmi Tomáš Tejbus, niekdajší šéfkuchár v Grand Hoteli Kempinski.
Nestačilo to
Pre Prešov Dnes24 hovorí aj o tom, že hoci si v našom meste našli okruh fanúšikov a je to aj ich domáce mesto, nestačilo to, aby dokázali prežiť.
Nie je to pritom prvá prevádzka, ktorá mala finančné ťažkosti. V Prešove skončili v nedávnej dobe aj viaceré iné.
Peniaze sú preč
„Investovali sme aj do digitálneho či off-line marketingu. Žiaľ, po finančnom krvácaní, ktoré sa spustilo počas pandémie sa nám nepodarilo stabilizovať obraty natoľko, aby sme dokázali prežiť. Nepomohli ani úvery, ktoré sme načerpali na rozvoj a budovanie nových prevádzok, peniaze sú preč a ostali len splátky,“ hovorí Tejbus.
Aj preto sa rozhodli optimalizovať výdavky a v Prešove končia.
„Aj naďalej však budeme vyhľadávať ďalšie možnosti spoluprác v rámci franšízy, ktorú ponúkame. Naším klientom je aj Foodtruck piroHi!, ktorý ste mohli stretnúť na Street food festivale,“ spresnil Tejbus.
Naďalej sa plánujú venovať nastavovaniu procesov vo vnútri firmy, pracovať na sortimente a kvalite pirohov a služieb, atraktivite pre franšizantov a najmä prinášať plné brušká a úsmev na tvár cteným zákazníkom.
Len do štvrtka
Dobrou správou však je, že jednu prevádzku si ponechávajú, tá dokáže na seba bez problémov zarobiť.
„Naši fanúšikovia nemusia zúfať, prevádzka v Košiciach ostáva naďalej otvorená, nájdu nás na Mäsiarskej ulici. Veríme, že sa opäť postavíme na nohy a naplníme náš pôvodný plán, dopriať piroHi! každému okresnému mestu na Slovensku,“ dodal na záver Tejbus. PiroHi! v Prešove si tak môžete vychutnať už len posledný deň vo štvrtok 25. augusta 2022.
archívne foto
