Ľubomír Hudačko Rôzne

Skvelé info v závere prázdnin: Jedno z prešovských kúpalísk ponúka 2 dni vstup zadarmo!

Posledné voľné dni pred začiatkom nového školského roku môžete stráviť pri vode zadarmo. Jedno z prešovských kúpalísk ponúka bezplatný vstup a tak si tam slnečné lúče môžete počas pondelka a utorka užívať dosýta. Kde nás takto potešia?

Ilustračný obrázok k článku Skvelé info v závere prázdnin: Jedno z prešovských kúpalísk ponúka 2 dni vstup zadarmo!
Zdroj: Dnes24.sk

Prírodný areál okolo vodnej plochy na Delni Prešovčania využívajú v hojnej miere. A teraz môžu o to radšej prísť do areálu v závere prázdnin, ktorý ponúka vstup zadarmo na pondelok a utorok.

V rozľahlom prírodnom areáli sa na móle pri vodnej hladine i na vykosených trávnatých plochách slnili počas leta desiatky ľudí, potešili aj dva stánky rýchleho občerstvenia. Vo vodnej nádrži je však kúpanie na príkaz hygienikov zakázané. Areál je tak prístupný za nízke, len jednoeurové vstupné aspoň na opaľovanie.

„Správca Prešovčanom ponúka v posledný augustový a v prvý septembrový deň jeho bezplatnú návštevu. Pre Prešovčanov ide o kultové mesto, na ktorom mnohí strávili nielen detstvo i obdobie dospievania, ale chodia tam aj v seniorskom veku,“ uviedol tlačový referent Msú Milan Grejták.

Delňu v tomto roku v hojnej miere využívajú rôzni športovci, rodiny na oslavy, počas leta tam fungoval detský športový tábor, zrealizovali sa aj súťaže celoslovenského charakteru. Správcovia areálu oboznámili s fungovaním Delne aj primátorku Andreu Turčanovú, takisto s jeho zimným využitím i s tým, ako by sa dali z vodnej hladiny odstrániť riasy, ktoré sa tvoria v plytkej, prehriatej vode na okraji nádrže.

„Určite existuje omnoho viac nápadov ako tento areál zatraktívniť, len je nutné hľadať, prípadne využiť existujúce možnosti,“ zdôraznila správcom primátorka s tým, že očakáva ich návrhy.

Čítajte tiež:

Prešovské kúpalisko Sun Park na trojke a jeho prvá sezóna: Prišli desaťtisíce ľudí, na dračku idú langoše

Prešovský barista Viktor prezradil vymakaný recept na letný drink: Túto kávovú limonádu si zamilujete!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM