Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovské kúpalisko Sun Park na trojke a jeho prvá sezóna: Prišli desaťtisíce ľudí, na dračku idú langoše

Svoju prvú letnú sezónu zažíva obnovené prešovské kúpalisko Sun Park na Sídlisku III. Doteraz privítalo viac ako dve desiatky tisíc ľudí a dokonca padol aj enormný počet predaných langošov. Ako je s priebehom leta zatiaľ spokojný prevádzkovateľ?

Ilustračný obrázok k článku Prešovské kúpalisko Sun Park na trojke a jeho prvá sezóna: Prišli desaťtisíce ľudí, na dračku idú langoše
Zdroj: Dnes24.sk

Sun Park otvoril brány na trojke po rekordne rýchlom obnovenom priestore prvého júla. Odvtedy privítal množstvo návštevníkov a nadšencov letných radovánok.

Prišlo 25 000 návštevníkov

„Od štartu letnej sezóny nás navštívilo približne 25 000 ľudí. Je to naša prvá sezóna, ktorá nás milo prekvapila, pretože sme čakali horšie čísla. Sme teda veľmi spokojní počas týchto prajných slnečných dní,“ pochvaľuje si aj počasie Jozef Paľa-Kočiščák, riaditeľ neziskovky Východoslovenský región. Práve tá má aktuálnu sezónu na kúpalisku na starosti.

Ako riaditeľ poznamenal, občas je príjemne a voda v bazénoch teplá aj pod mrakom, no ľudí je menej. „Naši zákazníci si asi zvykli na tropické horúčavy. No s júlom sme veľmi spokojní a tešíme sa aj na augustové pokračovanie,“ hodnotí ďalej. Dodal, že v priestoroch kúpaliska zaznamenali aj zaujímavý rekord. „Počas jedného víkendu tu naši nájomcovia dokázali predať až 800 langošov,“ pridal zaujímavosť Paľa-Kočiščák.

Služby plánujú spestriť, hostia aj z Anglicka

Pripravení sú aj na september. Pokiaľ bude príjemné počasie a toto leto je ozaj prajné, budú mať naďalej otvorené. Čo sa týka noviniek, aj v tomto smere prevládajú pozitívne pocity. „Veľmi sa nám osvedčili hry s deťmi a cvičenie. Dokonca zaznamenávame aj príliv návštevníkov zo zahraničia. Boli tu hostia z Poľska, Česka, Ruska, Bieloruska, Nemecka, Anglicka či Ukrajiny,“ hovorí ďalej.

Ako riaditeľ dodal, na konci dňa sú s jeho priebehom vždy spokojní. „Plánujeme naše služby ešte aj naďalej spestrovať a skvalitňovať,“ zakončil Paľa-Kočiščák. Ten sa so svojim tímom pustil do opráv priestorov, keďže sa tu pred štartom sezóny menili rozbité časti bazénov. Betónovali sa detské bazény či sa dodalo nové potrubie, omietky, fasáda a prebehlo tiež čistenie okolia bazénov.

Vykosený areál či nátery a príprava na montáž technológie ohrevu boli takisto nevyhnutnou samozrejmosťou. Bazény ešte určite návštevníkov pocítia v hojnom počte, veď horúčavy v Prešove rozhodne nekončia. Aj na najbližšie dni tak budú vhodným osviežením práve tieto letné radovánky. Necháte sa teda pozvať aj vy?

Čítajte tiež:

Letná sezóna na Sídlisku III už odštartovala: Kúpalisko oficiálne otvorilo brány! FOTO+VIDEO

Prešovské kúpalisko na trojke už otvára: FOTO z posledných ú­prav!

foto: Sun Park

Prvá sezóna kúpaliska Sun Park: V Prešove su s ňou spokojní
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM