Ľubomír Hudačko Správy

Skvelá správa pre prešovských vodičov: Mesto má pripravených 95 000 € na realizáciu zelenej vlny!

Peniaze na realizovanie zelenej vlny na Levočskej ulici v Prešove sú už k dispozícii. Pre vodičov je to skvelá správa, pretože sa môže začať s prípravou projektu prepojovania svetelného riadenia križovatiek. V rozpočte je pripravených 95 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre prešovských vodičov: Mesto má pripravených 95 000 € na realizáciu zelenej vlny!
Zdroj: TASR

Okrem toho sa mesto chystá vypracovať koncepciu regulácie statickej dopravy na svojom území. Pre tento účel poslanci zastupiteľstva vyčlenili v rozpočte 25 000 eur.

Potrebné aj softvérové vybavenie

Na to, aby mohlo mesto spustiť na Levočskej ulici tzv. zelenú vlnu, sú potrebné stavebné práce i softvérové vybavenie križovatiek. Musí však zosúladiť práce so Slovenskou správou ciest a Správou ciest Prešovského samosprávneho kraj. Tým by sa mala zaoberať komisia primátorky mesta pre dopravu, ktorá vznikla začiatkom januára.

Najskôr by sa mala zelená vlna zrealizovať na úseku cesty I/18 Levočská ulica od OC Lidl (Levočská – Marka Čulena), OC Kaufland (Levočská – Obrancov mieru), vrátane tzv. veľkej križovatky pri budove bývalej Bosákovej banky a križovatky Duklianska – Vajanského.

Ďalšie plány radnice

Následne by malo nasledovať zosúladenie semaforov na ulici Armádneho generála Svobodu a ďalších, na tie však zatiaľ nie sú vyčlenené financie v rozpočte. Snahou je, aby sa v tomto roku okrem zelenej vlny začalo i so stavebnou úpravou križovatiek Rusínska – Východná – Kuzmányho, Kuzmányho – Škultétyho – Masarykova.

Budúci rok by sa pokračovalo s prestavbou križovatiek Levočská – Obrancov mieru, Solivarská – Východná (pri centre Baumax) a Rusínska – Armádneho generála Svobodu (pri OC Lidl). Radnica sa chce tiež v najbližšom čase venovať koncepcii statickej dopravy v Prešove. Tá by mala nielen pomenovať, kde sú najväčšie problémy s parkovaním v meste, ale má navrhnúť aj riešenia problému parkovania na sídliskách.

Čítajte tiež:

Leto sa nezadržateľne blíži, osud známeho kúpaliska je otázny: Prenájom Delne padol!

Poslanci rozdelili 20 000 eur pre kultúrne subjekty: 36 žiadateľov, ktorí sa môžu tešiť z peňazí

Štadión Tatrana Prešov a jeho rekonštrukcia: Poslanci jej dali zelenú, proti bol len jeden z nich

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM