Samospráva

Školy v kraji zrekonštruovali za 2,2 milióna: Nový šat dostali aj dve z Prešova

Viaceré školy v pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v uplynulých týždňoch zmodernizovali. Dobrou správou je, že dve aj v metropole Šariša.

Ilustračný obrázok k článku Školy v kraji zrekonštruovali za 2,2 milióna: Nový šat dostali aj dve z Prešova
Zdroj: TASR

Celkovo šesť stredných škôl a jeden školský internát v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) vítali svojich žiakov po letných prázdninách v novom šate.

Práce sú ukončené

„Rekonštrukčné práce za 2,2 milióna eur sú ukončené. Modernizácie objektov finišovali počas leta na školách v štyroch okresoch – v Prešove, Kežmarku, Humennom a Snine,“ uviedla Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

Ako priblížila, na školách sa zatepľovali obvodové plášte, vymieňali okná, rekonštruovali fasády vrátane balkónov, taktiež sa opravovali strechy škôl. Rekonštruovala sa aj elektroinštalácia, systém kúrenia, schody, odstraňovali sa systémové poruchy, alebo sa robili vnútorné drobné stavebné úpravy.

V okrese Prešov sa počas leta podľa slov hovorkyne dokončili rekonštrukcie na troch školách za 1,1 milióna eur.

„Najväčšia investícia vo výške 796 000 eur išla na zateplenie a úpravu fasády Strednej priemyselnej školy strojníckej v Prešove. Realizáciou tejto investičnej akcie dôjde k značnej úspore nákladov na výrobu tepla,“ uviedla Heilová.

Čo obnovili na Lesníckej?

Ako pokračovala, obnova sa týkala aj ďalšej kolality. „Na Strednej odbornej škole lesníckej v Prešove sa zrekonštruovala elektroinštalácia a strecha telocvične za 204 000 eur. Rekonštrukciou a modernizáciou elektroinštalácie budovy teoretického vyučovania za takmer 150 000 eur prešla aj Spojená škola Ľ. Podjavorinskej v Prešove,“ vysvetlila ďalej Heilová.

A v obrazoch si pre zmenu pozrite aj výsledok obnovy MŠ na Čapajevovej ulici. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

MŠ Čapajevova v Prešove prešla rekonštrukciou, takto parádne vyzerá
8
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM