Správy

Šanca na novú prácu v Prešovskom kraji: Kde sa môže uplatniť takmer 50 nezamestnaných?

Zamestnanie pre nových pracovníkov sa týka deviatich okresov Prešovského kraja. Pre desiatky záujemcov z úradu práce je to nádej na nové živobytie.

Ilustračný obrázok k článku Šanca na novú prácu v Prešovskom kraji: Kde sa môže uplatniť takmer 50 nezamestnaných?
Zdroj: TASR/AP

Takmer 50 nezamestnaných z úradu práce sa bude môcť najneskôr do 1. januára 2021 zamestnať v 12 sociálnych zariadeniach Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Za PSK o tom informovala Lea Heilová.

Kde sa uplatniť

Prostredníctvom projektu s názvom Pracuj, zmeň svoj život, ktorý vyhlásilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR počas druhej vlny nového koronavírusu, získajú prácu na deväť mesiacov.

Rezort vyčlenil na mzdy týchto zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK prostredníctvom miestnych príslušných úradov práce viac ako 438-tisíc eur.

Nových pracovníkov majú získať zariadenia v deviatich okresoch Prešovského kraja.

Najviac nezamestnaných sa uplatní v Domove sociálnych služieb sv. Jána z Boha v Spišskom Podhradí v okrese Levoča.

Celkovo tam prijmú ôsmich uchádzačov o zamestnanie. Ďalšie tri zariadenia v Prešovskom kraji aktuálne čakajú na schválenie požadovaného počtu nezamestnaných od MPSVR SR.

Ďalších sedem

„Nezamestnaní, ktorí prišli o prácu možno aj počas koronakrízy, nájdu svoje uplatnenie. Sociálni pracovníci, zdravotníci aj opatrovateľky sú v týchto časoch veľmi potrební, preto som rád, že im môžeme aj vďaka podpore ministerstva práce podať pomocnú ruku,“ uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Verí, že ak sa osvedčia, ich zručnosti a schopnosti budú využité aj po ukončení projektu a budú im môcť ponúknuť stabilnejšiu prácu na dlhší čas. Ako Heilová dodala, PSK okrem toho zverejnil na svojej webovej stránke ďalších sedem voľných pracovných miest.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM