Správy

O imatrikuláciu nechceli prísť: Na SOŠ pedagogickej sa žiaci originálne vynašli!

Každý rok sa žiaci s učiteľmi stretnú v telocvični na imatrikulácii. Na prešovskej pedagogickej škole majú návod, ako niečo také zvládnuť aj počas pandémie.

Ilustračný obrázok k článku O imatrikuláciu nechceli prísť: Na SOŠ pedagogickej sa žiaci originálne vynašli!
Zdroj: SOŠ pedagogická Prešov

Na Strednej odbornej škole pedagogickej v Prešove je dobrým zvykom, že pri príležitosti Medzinárodného dňa študentov sa uskutočňuje imatrikulácia pre žiakov prvého ročníka.

Tentoraz inak

Vždy v novembri sa v telocvični školy stretnú všetci žiaci a učitelia a vychutnávajú si atmosféru veľkolepého programu, ktorí pripravujú žiaci druhého ročníka. Tohto roku je ale všetko inak.

Hromadné akcie sú zakázané, žiaci sa učia z domu a učitelia sú bez priameho kontaktu s nimi. To všetko znemožnilo zrealizovať akciu, na ktorú sa všetci vždy tešia.

Niekedy však aj jeden žiak stačí na to, aby sa mohla uskutočniť „mission impossible“.

Natočili scénky

Druháčka Katka Mudríková sa rozhodla, že to tak nenechá a oslovila spolužiakov, aby jej pomohli s realizáciou imatrikulácie.

Dala dokopy tím 40-tich druhákov a užší, realizačný tím pozostávajúci zo „siedmich statočných“: Annamária Firmentová, Simona Dudeková, Richard Biroš, Vanessa Ředinová, Katarína Mudríková, Patrícia Bačová a Klára Gurová.

Príznačné bolo aj pomenovanie imatrikulácie; „… a zrazu je všetko inak“.

Žiaci teda natočili scénky ako Privítanie prvákov, Typy žiakov online a naspievali tiež tradičnú imatrikulačnú pieseň „Vitajte, prváci“.

Nepohli sa z domu

Okrem toho si vymysleli súťaže, nezabudli ani na Sľub prvákov. A to sa ani nepohli z domu!

Vďaka tejto iniciatíve „pegečkárov“ si tak mohli prváci a ich triedni vychutnať a užiť imatrikuláciu 18. 11. 2020, aj keď len v online priestore.

„Sme radi, že máme takých šikovných žiakov, ktorí sú ochotní urobiť vo svojom voľnom čase aj čosi navyše pre potešenie iných," povedala na margo udalosti hrdá riaditeľka školy Oľga Vavreková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archív SOŠ Pedagogická Prešov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM