Hádzaná

Rok 2019 odštartovali aj hádzanári Prešova: Na prvom tréningu sa počítali zranení

Bez šiestich reprezentantov a trojice zranených hráčov začal prvý tréning hádzanárov Tatrana Prešov v roku 2019. Trénerovi sa hlásil tucet hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Rok 2019 odštartovali aj hádzanári Prešova: Na prvom tréningu sa počítali zranení
Zdroj: TASR

Zo spomínanej dvanástky sa 7. januára kvôli zraneniam do tréningu zapojiť nemohli dvaja hráči. A chýbala aj šestica reprezentantov, ktorí sú vo výberoch svojich krajín. Na prvom tréningu síce boli prítomní Oliver Rábek a Tomáš Číp, ktorí ale tréning presedeli v hľadisku.

Nepríjemná novinka

Ich pravé ruky totiž zdobia ortézy po operáciách, ktoré v uplynulých týždňoch absolvovali. Zlou správou je, že na tréning neprišiel z rovnakého dôvodu ani pivot Leon Vučko. „Leon absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou palca pravej ruky, kde má potrhané šľachy. Zrejme ani on sa operácii nevyhne,“ avizoval nepríjemnú novinku generálny manažér Tatrana Miroslav Benický. Naopak po dlhšej dobe sa do tréningového procesu zapojil druhý pivot Ante Babič, ktorý si už vyliečil zapálené chodidlo.

Príprava na druhú časť sezóny, ktorú odštartujú zápasy domácej súťaže (26.1. v Považskej Bystrici a 30.1. doma proti Hlohovcu), bude prebiehať najmä v domácich podmienkach. Okrem tréningov v Tatran handball aréne čaká na Golužových zverencov v rámci prípravy aj turnaj v Šali (18. a 19. januára), na ktorom čakajú hráčov zápasy proti rakúskemu West Wien, maďarskému Ferencvárosu Budapešť a domácej Šali.

Začnú s prípravou

„V prvom týždni sa zameriame viac na fyzickú prípravu v hale. Počkáme si na návrat reprezentantov a v druhom týždni, keď budeme kompletní, aj keď bez zranených hráčov, začneme aj s hernou a taktickou prípravou na zvyšok sezóny,“ uviedol tréner Slavko Goluža.

Menoslov hráčov na úvodnom tréningu:

  • Igor Čupryna, Mario Cvitkovič, Ante Babič, Michal Kasal, Roman Carapkin, Bruno Butorac, Titouan Afanou Gatine, Ľuboš Šárpataky, Miloš Sárpataky, Martin Kríž, (zranení Oliver Rábek, Tomáš Číp

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

V Prešove rekonštruujú tv. starý internát pri PU. Kliknite si na aktuálnu fotogalériu.

FOTO: Po obnove nového internátu pokračujú práce na starom internáte PU
16
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM