Správy

Robotníci pri prešovskej bytovke dočasne prerušili práce: Došlo k malému úniku plynu

V utorok počas prác v okolí prešovskej bytovky došlo k malému úniku plynu. Robotníkov však neohrozil, ide jeden zo sprievodných javov takéhoto postupu.

Zdroj: Dnes24.sk

Hovorca SPP distribúcie Milan Vanga pre Prešov24.sk informácie doplnil.

Jeden zo sprievodných javov

„V súvislosti s plánovanými zemnými prácami v rámci sanácie obytného bloku na Mukačevskej ulici č. 7 je totiž našou snahou znížiť riziko vzniku ďalších škôd, preto sme boli nútení pristúpiť k dočasnému prerušeniu distribúcie zemného plynu do odberných miest na Mukačevskej ulici č. 9 a 11 a to od 10. decembra 2019,“ spresnil pre Prešov 24.

„V utorok došlo k úniku plynu, ale nebol nekontrolovaný, alebo taký, ktorý by nás prekvapil. Je to jeden zo sprievodných javov takéhoto postupu,“ pokračoval hovorca.

Foto: Ľubomír Hudačko

Následne dodal, že uvedené opatrenie realizujú s cieľom znížiť riziko možného poškodenia plynárenskej distribučnej siete zemného plynu v súvislosti s plánovaným pohybom ťažkých mechanizmov, ktoré budú použité pri odstraňovaní následkov po mimoriadnej udalosti v obytnom bloku na Mukačevskej ulici č. 7.

Nepredstavuje riziko

„Upozorňujeme obyvateľov dotknutej lokality, že pri realizácii prerušenia distribúcie bude cítiť zemný plyn v ovzduší, ktorý však nepredstavuje riziko vzniku havárie. Vopred sa ospravedlňujeme obyvateľom Mukačevskej 11 za dočasné zníženie komfortu, ktoré je však nevyhnutné na zabezpečenie vyššej miery bezpečnosti osôb počas sanačných prác,“ dodal Vanga.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Bytovku v Prešove nedávno oplotili: Dôjde k jej demontáži
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM