HD Futbal

Reakcia trénera Tatrana Prešov o ukončení futbalovej sezóny: Bolo to dosť unáhlené

Na 1. mieste zimujúci Tatran Prešov vo futbalovej III. lige Východ chcel postúpiť vyššie. Výsledky ale anulovali a podľa trénera Petráša to bolo unáhlené.

Ilustračný obrázok k článku Reakcia trénera Tatrana Prešov o ukončení futbalovej sezóny: Bolo to dosť unáhlené
4
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Predčasné ukončenie regionálnych futbalových súťaží zasiahlo aj Tatran Prešov, ktorý svoju značku chcel oprášiť postupom z III. ligy Východ do II. ligy.

Rozhodnutie anulovať dosiahnuté výsledky tieto plány zmarili a najviac zabolelo tých, ktorí zimovali na popredných priečkach. Lídrom boli práve Šarišania, ktorí odohrali v prvej časti sezóny 17 zápasov a z toho 14 vyhrali.

Názor trénera

„Myslím si, že to bolo dosť unáhlené rozhodnutie. Nevieme síce, ako sa bude situácia ďalej vyvíjať, ale podľa mňa sa to mohlo posunúť a vyčkať či sa situácia upokojí alebo nie," uviedol tréner 1. FC Tatran Peter Petráš a dodal:

„Bolo by ešte dostatok času na to, aby sa súťaž dohrala. Rozhodovali však ľudia na zväze, nič s tým nespravíme,“ povedal pre klubový web Tatrana.

Po vynesení rozhodnutia o konci ročníka zavládlo medzi členmi klubu sklamanie.

Klobúk dole

„Je to smutné z toho dôvodu, že pol roka pracujete, snažíte sa, aj zimná príprava bola dlhá. Potom príde zrušenie súťaže. Je to ťažká situácia pre hráčov, aj pre trénerov. Nemôžeme však z toho nikoho viniť. So situáciou, ktorá nastala, nikto nepočítal," pokračoval tréner.

Dáva však klobúk dole pre všetkými hráčmi. Iba oni v klube vedia, aké boli začiatky ťažké.

„Mužstvo sa dávalo dokopy na rýchlo, dva týždne pred začiatkom sezóny. Presne preto dávam klobúk dolu pred nimi. Za krátky čas splnili, čo sme od nich chceli a ukázalo sa to aj výsledkovo v zápasoch,“ povedal ďalej.

Aby boli pripravení

Predčasný koniec sezóny však neznamená, že hráči sa neudržiavajú v kondícii. Asistent tréner Jozef Kováč im určí, čo majú odbehať a potom sa to kontroluje cez aplikáciu.

„Musia sa udržiavať, aby boli pripravení na ďalšiu sezónu,“ povedal Petráš s tým, že hráčov nemôžu nechať len tak bez pohybu dva mesiace.

A v obrazoch nájdete zábery k téme pomoci trnavských fanúšikov kúpou virtuálnych vstupeniek.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Trnavskí fans pomáhajú
4
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM