Správy

Radšej s tým počítajte: Prešovčania, onedlho môžu aj vám zaklopať na dvere...

Možno aj k vám príde návšteva a zaklope na dvere. Dopredu preto radšej rátajte s tým, že budete účastní tejto situácie. O čo vlastne pôjde?

Ilustračný obrázok k článku Radšej s tým počítajte: Prešovčania, onedlho môžu aj vám zaklopať na dvere...
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Štatistický úrad Slovenskej republiky bude totiž od 1. júla do 31. októbra 2019 zisťovať použitie spaľovacích zariadení a spotrebu palív v domácnostiach. Pracovníci sa okrem toho zamerajú aj na zisťovanie zdravotného stavu obyvateľstva.

Na čo budú slúžiť

„Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o použití spaľovacích zariadení a spotrebe palív v domácnostiach. Účelom tohto zisťovania v období od 1. júla do 31. októbra je získať informácie o individuálnom vykurovaní rodinných domov. Výsledky tohto zisťovania budú v budúcnosti slúžiť ako materiál pre lepšie plnenie požiadaviek na vysokú kvalitu ovzdušia,“ informovala tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Okrem toho budú pracovníci Štatistického úradu SR v období od 1. júla do 31. decembra 2019 v rámci Európskeho zisťovania o zdraví (EHIS) navštevovať domácnosti s cieľom získať obraz o zdravotnom stave obyvateľstva.

Informácie sú chránené

Zamerajú sa však aj na využívanie zdravotnej starostlivosti a faktory, ktoré významne ovplyvňujú zdravie obyvateľstva SR. Výsledky tohto zisťovania budú slúžiť na medzinárodné porovnávanie údajov o zdraví medzi všetkými členskými štátmi Európskej únie. „Pracovníci Štatistického úradu SR sa preukážu služobným preukazom alebo poverením. Všetky informácie a názory, ktoré domácnosti pracovníkom poskytnú, sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky,“ dodala Šitárová. Bližšie informácie sa môžete dozvedieť na webovej stránke Štatistického úradu www.statistics.sk alebo na telefónnom čísle 051/7735 321.

A sledujte aj to, aké vzácne listiny a dokumenty má v archíve Krajské múzeum. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vzácne dokumenty a listiny: Vyhlásenie Slovenskej republiky rád má 100 rokov
14
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM