Správy

Rekonštrukcia križovatky na Levočskej: Cez leto čakajte dopravné obmedzenia v MHD

MHD v Prešove bude opäť na istý čas obmedzená. Spôsobí to rekonštrukcia križovatky na Levočskej ulici. Cez leto sa tak musíme pripraviť na tieto zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia križovatky na Levočskej: Cez leto čakajte dopravné obmedzenia v MHD
Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia križovatky ulíc Levočská – Obrancov mieru – Clementisova a železničného mosta nad riekou Torysa na Levočskej ulici si počas letných prázdnin vyžiada dopravné obmedzenia. Tie sa budú týkať aj mestskej hromadnej dopravy. Dopravný podnik mesta Prešov v tejto súvislosti už v predstihu informuje o zmenách v trasovaní a intervaloch jednotlivých liniek.

Od 5. júla

Od 1. júla do 4. júla budú linky MHD premávať tradične podľa prázdninového režimu. Situácia sa však zmení od 5. júla 2019. „Zmeny v trasovaní sú zavedené so snahou o minimalizáciu počtu prestupov pre cestujúcich a maximálnym možným nasadením vozidiel s klimatizáciou. V dňoch 5.7. – 7.7.2019 bude železničné priecestie na Levočskej ulici úplne uzavreté. Autobusové linky MHD tak budú obojsmerne premávať po obchádzkovej trase Obrancov mieru – Požiarnická ulica. Podrobnejšie informácie budú doplnené pred termínom uzávierky,“ konkretizovala podrobnosti tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

V období letných prázdnin, a to od 5.7. – 31.8.2019 bude na dotknutých zastávkach vyvesený upravený cestovný poriadok. Priame prepojenie lokality Sídliska III (bez prestupu) so sídliskom Sekčov bude zabezpečovať linka 38 a priame prepojenie lokality Sídliska III (bez prestupu) so železničnou stanicou zabezpečí linka 38 a X.

Ktoré linky využívať

„Cestujúcim z okolia Bajkalskej ulice a severnej časti Prostějovskej ulice odporúčame využívať trolejbusové linky č. 4 a 8 premávajúce cez Sabinovskú ulicu – nástupná a výstupná zastávka Bajkalská. Linka č. 31 na trase Sídlisko III – Sekčov – Šváby – Delňa nebude v roku 2019 premávať, a to pre zvýšené nároky na výpravu počas výluky. Linky, ktoré na uvedených oznamoch DPMP, a.s. nie sú uvedené, budú premávať bezo zmeny, podľa zverejneného cestovného poriadku,“ dodala Šitárová.

V prípade potreby vám ďalšie informácie DPMP, a.s. poskytne na telefónnych číslach 051/ 7470 204, 7470 268. Podrob­nejšie informácie a celú tabuľku si môžete pozrieť TU. Ďalšie informácie o cestovných poriadkoch liniek nájdete na webe Dopravného podniku a taktiež v tejto aplikácii.

A MHD premávala v posilnených intervaloch aj počas Dobrého festivalu. Kliknite si fotogalériu, ako to počas dvoch dní na Delni vyzeralo.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Boli ste na Dobrom festivale? Takto si ho prvé dva dni ľudia užívali
80
Galéria
Zdroj: Zuzana Balenčin

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM