Rôzne

Privítanie nového roka sa už blíži: Prvé informácie o Silvestri v Prešove!

Posledný mesiac tohto roka je v plnom prúde. Čochvíľa i v našom meste budeme vítať ten nový. Tu sú prvé informácie o silvestrovských oslavách v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Privítanie nového roka sa už blíži: Prvé informácie o Silvestri v Prešove!
Zdroj: TASR

Koniec roka sa bude niesť i v znamení hradnej cesty. Projekt v tomto roku spustili aj v Prešove a v poslednom dni tohto roka príde k jeho vyhodnoteniu.

Kráľovská koruna

Počas silvestrovskej oslavy v centre Prešova sa budú žrebovať výhercovia spomedzi tých, ktorí navštívili všetkých šesť hradov, podarilo sa im zozbierať 6 hradných pečiatok a stihli sa do konca roka zaregistrovať v Mestskom informačnom centre v Prešove. „Prvou cenou bude umelecký predmet – kráľovská koruna vykladaná šiestimi kameňmi, každý z jedného hradu. Druhou cenou budú dva lístky na III. Hradný ples v Prešove a tretí výherca získa permanentku pre dve osoby na Objavovanie Prešova,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Prešovská hradná cesta je dlhodobý zámer na spojenie šiestich hradov v okolí mesta Prešov – Šariš, Kapušany, Šebeš, Soľnohrad, Obišovský a Lipovský hrad, do uceleného produktu cestovného ruchu.

Posledný deň tohto roka v našom meste vyvrcholí silvestrovským programom. Ten začne na pešej zóne o 22:00 hodine, z účinkujúcich sa Prešovčania môžu tešiť na Heľenine oči či skupinu G.O.D.´s.

Ohňostroj

„Prvé sekundy nového roka 2017 budeme spoločne vítať za nenapodobiteľnej atmosféry ohňostroja a súčasťou osláv bude aj novoročná zdravica primátorky mesta. Po polnoci čaká Prešovčanov diskotéka do cca 01:00. Vyčlenené financie na silvestrovské oslavy budú v objeme približne 9 500 eur,“ prezradila hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM