Ľubomír Hudačko Rôzne

Vianočné trhy v Prešove sú v plnom prúde: Zaznamenali sme ich prvé dni, FOTO

V Prešove už odštartovali vianočné trhy. Nenechali sme si ich ujsť ani my. Pozrite si, ako sme ich zaznamenali vo fotoreportáži.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Prešove sú v plnom prúde: Zaznamenali sme ich prvé dni, FOTO
28
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v Prešove už návštevníkov lákajú vôňou, pestrými farbami aj rozmanitosťou. Mnohým sa doslova zbiehajú slinky pri všakovakých dobrotách s pestrou paletou chutí – od sladkých, cez slané až po štipľavé.

Je len na vás, čo všetko skúsite ochutnať, alebo kúpiť. Ani tento rok nechýbajú napríklad rôzne druhy medovín či vlastnoručných výrobkov. „Bola som zvedavá na trhy od prvých minút otvorenia a keďže som nevynechala posledných päť rokov ani jedny, som tu aj teraz. Mňa veľmi zaujali štipľavé papričky, mám ich rada,“ zhodnotila návštevu tejto populárnej udalosti Marianna.

K trhom patrí aj kultúrny program a ten na pešej zóne odštartuje už 8. decembra od 16.00 hodiny. Súčasťou adventných podujatí bude 16.12. aj Vianočná burza starožitností.

Novinkou je, že stánky sú teno rok rozmiestnené aj na Floriánovej ulici či pred divadlom. Na trhoch sú na predaj knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, syry, perníky, cukrovinky, vianočné stromčeky či ďalšie druhy tovarov.

„Pre tých najmenších je pripravený detský kútik, vláčik či svet plyšu, rodičia si zatiaľ budú môcť vyberať zo širokej ponuky vianočných tovarov. V rámci stánkov nájdete aj pečené gaštany či cukrovinky,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová. A ako to v centre mesta na vianočných trhoch vyzerá si môžete pozrieť v našej bohatej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Vianočné trhy 2016 v Prešove: Pozrite si ich v obrazoch
28
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM