Správy

Prípravy na vianočné trhy v Prešove vrcholia: Poznáme aj detaily k úplnej novinke

Prešovské vianočné trhy sa tento rok zmenia na Prešovské POhodové Vianoce. Predvianočný program v centre mesta sa začne na Hlavnej už 25. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na vianočné trhy v Prešove vrcholia: Poznáme aj detaily k úplnej novinke
Foto: Ľubomír Hudačko

V Prešove vrcholia prípravy na vianočné trhy. Prešovská radnica a PKO Prešov tento rok v spolupráci s OOCR Región Šariš a Sky rádiom pripravili nový koncept obľúbeného podujatia, ktorý ponesie názov Prešovské Pohodové Vianoce.

Ekologický rozmer

Slávnostné zahájenie podujatia je naplánované 25. novembra 2019 o 16:00 hod. V rámci otváracieho programu sa môžu návštevníci tešiť na koncert kapely Komajota na Hlavnej ulici pri zastávke MHD.

„Chýbať nebude ani primátorský punč s charitatívnou myšlienkou. Z vianočných trhov v Prešove úplne zmiznú plastové riady, čím sa podčiarkne ich tohtoročný ekologický rozmer. Nápoje sa budú podávať iba v papierových pohároch a všetky príbory na jedlo budú drevené,“ uviedol hovorca mesta Prešova Vladimír Tomek.

Návštevníci, ktorým obzvlášť záleží na ochrane prírody môžu namiesto papierových pohárov využiť porcelánové hrnčeky, ktoré sa budú dať zakúpiť za symbolickú cenu 2,50 eur v každom stánku s nápojmi.

Sedenie v kreslách

Hrnčeky s motívom Prešovských POhodových Vianoc budú k dispozícii v troch farebných prevedeniach a môžu poslúžiť aj ako originálny suvenír alebo vianočný darček.

„Úplnou novinkou bude zóna na sedenie s kapacitou 130 miest, ktorá sa bude nachádzať v blízkosti stánkov s občerstvením. Návštevníci si budú môcť vychutnať svoj obľúbený nápoj v ratanových kreslách, pričom k dispozícii budú mať aj teplé deky a ohrievače,“ doplnil Tomek.

Čarovnú atmosféru bude po celý čas dotvárať vianočná hudba. V ostatných 51 stánkoch nájdu ľudia vianočný tovar, ako napríklad adventné vence, ikebany, betlehemy, sviečky, výrobky z dreva, oblečenie a množstvo ďalších výrobkov.

„Medzi nimi budú aj štyri nadačné stánky, kde si návštevníci môžu zakúpiť originálne výrobky, ktoré budú ponúkať rôzne neziskové organizácie, či občianske združenia,“ zakončil hovorca mesta.

A v obrazoch si pozrite aj zábery na to, ako doviezli do centra mesta vianočný stromček. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Vianočný stromček už skrášľuje centrum Prešova: Je ním tento krásavec
4
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM