Ľubomír Hudačko Správy

NOVINKA od primátora: V Prešove majú šancu realizovať sa nadšenci kultúry či športu

Podľa svojich slov chce primátor urobiť z metropoly Šariša transparentnejšie miesto. Po novom sa môžu Prešovčania stať členmi komisií MsZ.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA od primátora: V Prešove majú šancu realizovať sa nadšenci kultúry či športu
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

„Dokončil som a odštartoval nový, transparentný proces náboru neposlaneckých členov komisií mestského zastupiteľstva,“ prihovára sa Prešovčanom primátor František Oľha na sociálnej sieti.

Komisie sú poradným, iniciatívnym a kontrolným orgánom mestského zastupiteľstva. Členmi komisií sú okrem poslancov aj experti z radov verejnosti. Komisie štandardne zasadajú raz mesačne, vo výnimočných prípadoch aj operatívne.

Rozhodovanie o smerovaní

Podľa svojich slov chce primátor urobiť z metropoly Šariša transparentnejšie miesto a preto do Mestskej rady predkladá návrh, aby sa členmi komisií MsZ mohli stať aj Prešovčania a mohli tak rozhodovať o smerovaní a budúcnosti mesta.

„Ak ste odborníkmi na financie, školstvo, šport, kultúru, investície, životné prostredie alebo dopravu, zapojte sa do výberového procesu. Tých najlepších komisia vyberie a predloží na schválenie MsZ. Využite túto možnosť a buďte pri dôležitých rozhodnutiach o tom, kam bude kráčať naše mesto,“ povedal Oľha.

Viac informácií k tomu, ako sa do projektu prihlásiť nájdu záujemcovia na webstránke mesta Prešov.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM